PRIA – Women in Agriculture

29 Martie 2016

ÎNREGISTRARE

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia au fost recunoscute eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Achim IRIMESCU

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Andras SZAKAL

Director General, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)

Ioan MERCA

Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

Roxana VIDICAN

Decan, Facultatea de Agricultură, USAMV Cluj

Mihaela POPA

Vicepreședinte, CEC Bank

Veronica TONCEA

Director General, Fondul Român de Garantare a Creditului Rural ( FGCR)

Cristian POPESCU

Managing Associate, Popovici Niţu&Asociaţii

Laurenţiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Oana STOENESCU

Director Vânzări, Garanti Leasing

Emil DUMITRU

Președinte, Confederația Națională ProAgro

Viorel MATEI

Fermier

Raluca Voivozeanu

CEO PRIAevents, Moderator PRIA Agriculture

AGENDA

Lunch si inregistrarea participantilor

14.00–14.30

Festivitate de premiere PRIA – Romanian Farmers. Filme de prezentare a fiecarui premiant

14.30–15:00

Cocktail

18:00 -19:00

Masa rotunda – Cum crestem agricultura Romaniei si cum incurajam fermierii romani?

15.00-18.00
Prioritățile Guvernului Romaniei în ceea ce privește agricultura României.

Măsurile pe care le are în vedere Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru creșterea potențialului agricol al României.

Cum aplicăm prevederile Politicii Agricole Comune (PAC) şi ale Politicii Comune de Pescuit?

Ce imbunătățiri pot fi aduse PNDR? Ce își propune Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia agroalimentară pe termen lung în Romania?

Activitatea agențiilor AFIR și APIA

care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Când se vor da toți banii pentru 2015? Când se vor deschide toate măsurile?

Cum realizam creşterea absorbţiei fondurilor europene?

Cum putem pregăti mai devreme măsurile și caietele de sarcini ca să nu pierdem timp și bani? Este o soluție simplificarea cadrului normativ privind accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)?

Cum poți să depui proiectele online?

Cum poți alege tractorul pentru finanțări prin fonduri UE? Ce rol au societătile de leasing în achiziționarea acestora, dar și a altor utilaje? Programul „Primul tractor/utilaje agricole”. Cum poți să aplici pentru finanțare pentru modernizarea unităţilor de procesare a produselor agro-alimentare?

Cum pot contribui bancile la cresterea sectorului agricol in Romania?

Cum pot ajuta acestea la cresterea absorbtiei fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investitii destinate agriculturii?

Cadastrul național.

Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale?

Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?

Care sunt propunerile fermierilor? Care este viziunea autorităților?

Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?

Ar trebui creat un institut naţional care să realizeze managementul cercetării în agricultură?

Ce masuri pot fi adoptate

pentru a se depăși situația dificilă din sectorul laptelui și a cărnii de porc?

Cum se poate diminua importul de mancare prin cresterea producției interne?

Cat de importantă este colaborarea dintre producatori, proocesatori și retaileri? Ce pondere au produsele românești în supermarketuri?

Este necesar un cod de bune practice al industriei cărnii?

Dar crearea crearea unui observator al prețurilor la carnea de porc?

Ce masuri pot fi luate pentru ovine, pomicultură, legumicultură, apicultură?

Unde există loc de creștere pe piața internă? Dar pe cea externa? Cum pot fi crescute exporturiile?

Structura audientei – 250 persoane

 • Reprezentanţi ai Guvernului României
 • Reprezentanţi Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
 • Reprezentanti ai APIA și AFIR
 • Reprezentanti ai ASAS, ai institulelor de cercetare agricolă
 • Membri FNPAR și ai altor asociații importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR
 • Reprezentanti ai  producătorilor  de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice
 • Reprezentanți ai Camerelor de Comerț
 • Reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor
 • Reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiții, fondduri de garantare și contragarantare
 • Consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT
 • Presa de specialitate

PRIA – Women in Agriculture

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între cei care își desfășoară activitatea în acest sector.

15694536_ml

Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Însă există încă loc de crestere, potențialul Romaniei în sectorul agricol fiind foarte mare. În continuare vom vedea anumite probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere a esențială a agriculturii românești.

Există o cerere crescândă de alimente la nivel mondial, iar creșterea gradului de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui să fie o prioritate pentru România.

Este nevoie de sprijin pentru reproducție și investiții de reproducție, de stimularea utilizării semințelor certificate și de diversificarea genetică. De asemenea, trebuie încurajată comasarea terenurilor și stimulată asocierea fermierilor.

Sunt întampinate probleme din cauza promovării deficitare a produselor agroalimentare românești și din lipsa de branding adecvat de produs. Există o capacitate de depozitare insuficientă pentru produsele românești.

Trebuie să se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbările climatice, managementul adecvat al apei și încurajarea producției de energie regenerabilă.

Statul și fermierii trebuie să acorde o importanță cât mai mare irigațiilor și să găsească soluții pentru acestea, astfel contracarând efectele secetei și ale schimbărilor climatice.

Absorbția fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunătăţirea standardelor de viaţă în zonele rurale, asigurarea infrastructurii şi a serviciilor de bază comparabile cu cele din zonele urbane, dar și pentru reducerea diferenţelor de venituri rurale dintre România şi media UE.

Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea acestora în sectorul agricol. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, care sunt poveștile lor de succes.

În premieră în România, prin intermediul PRIA Women in Agriculture vom scoate în evidență și vom determina oamenii să conștientizeze care este rolul femeilor în dezvooltarea agriculturii în țara noastră.

Organizația Mondială a Fermierilor recunoaște că, la nivel global, femeile joacă un rol central în sectorul agricol, fiind producători, muncitori, se ocupă de vânzare, și de marketing, sunt antreprenori.  De asemenea, recunoaște rolul esențial al femeilor fermier și pledează pentru abilitarea rolului acestora pentru agricultură. Potrivit  Food and Agriculture Organization of the United Nations ( FAO), femeile sunt responsabile pentru mai mult de 50% din producția de mâncare la nivel mondial.

Premiile încurajează și recunosc capacitatea femeilor de a fi leader, de a  inova, a dezvolta și a influența. De asemenea crează oportunitatea unui club al femeilor  care activează în acest sector, inclusiv al tinerelor. PRIA va înmâna fiecărei participante o diplomă de membru al clubului.

PRIA Agriculture 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat luni, 14 septembrie 2015, la conferinţa PRIA Agriculture, care a avut loc la Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 10:30.

_MG_2273

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri, procesatori, marii retaileri și alte companii care își desfășoară activitatea în acest sector.   PRIA Agriculture face parte din seria de conferințe PRIAevents organizate de specialiști cu o experiență de peste 10 ani în organziare de evenimente.

“Conferinta PRIA Agriculture a reprezentant întâlnirea toamnei în agricultură, și a adus în acelasi loc reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri, procesatori, retaileri și alte companii care ativează în agricultură. Am facut bilanțul lui 2015 și am identificat oportunități pentru 2016”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture.

Conferinţa PRIA Agriculture 2015 s-a desfășurat sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al portalului Econet România, al Camerei de Comerț și Industrie  Franceză în România (CCIFER) și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Conferinţa a reunit 200 de participanţi dintre care: reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, reprezentanţi ai APIA, PNDR, reprezentanţi ai ASAS şi ai institutelor de cercetare agricolă, membri ai asociaţiilor LAPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, reprezentanţi ai companiilor care activează în agricultură, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai companiilor FMCG, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor și societăților financiare din România, ai societăţilor de asigurări, consultanţi, precum şi reprezentanți ai mass-mediei.

Galerie Conferinta PRIA Agriculture – 14 septembrie 2015

Locatie eveniment

InterContinental, sala Ronda

PARTENERI EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotelul InterContinental
Sala Ronda

Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 4
T | 021 310 2020

CONTACTEAZA-NE

Îți stăm la dispoziție pentru detalii legate de eveniment.

TE AȘTEPTĂM LA EVENIMENTUL PRIMĂVERII

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top