PRIA YOUNG ENTREPRENEURS BĂLȚI

17.07.2024 - NORTEK str. Pușkin nr. 38, or. Bălți

PRIAevents, în parteneriat cu Nortek, FinComBank, ADR NORD, USAID, Suedia SVERIGE, UKAID, RABOTA.MD, FNF și ACETI vă invită la conferința PRIA YOUNG ENTREPRENEURS BĂLȚI – Sfaturi practice, oportunități de afaceri și finațare pentru tinerii antreprenori în Bălți, în 17 iulie 2024, de la 9,30, la NORTEK in str. Pușkin nr. 38, or. Bălți.

Prin intermediul acestui eveniment oferim tinerilor antreprenori și tinerelor antreprenoare posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru afacerile lor, dar și despre provocări, despre cum ar putea să își crească afacerile sau să deschidă afaceri in mai multe domenii: industria ușoară, în agricultură, construcții, transport, IT, comerț și nu numai.

De asemenea, vor putea afla cum pot face investiții sau cum pot obține finanțări ca să își poată dezvolta afacerea, cum pot obține granturi, dar și sfaturi practice despre cum să facă e-commerce, cum să angajeze, cum să crească vânzările, cum să își construiască ți să-și întătrească brandul, cum să îți creeze companiile și alte sfaturi legislative.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile oferite de Guvern în diferite domenii, dar vor putea alfa și povesti de succes de la alți

antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Regiunea de Nord a Moldovei, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă.

În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru antreprenori, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația antreprenorilor și a programelor pentru aceștia, perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații al evenimentului vor putea adresa întrebări către speakeri al evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri, sau chiar cu datele de contact.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate antreprenorilor, iar antreprenorii vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Regiunea de Nord a Moldovei.

Această regiune poate avea loc de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social, sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând 61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.

START

6
DAYS
9
HOUR
13
MIN
22
SEC

SPEAKERS

Maria Prisăcari

Director, ADR NORD

Diana Coșalîc

Director Adjunct, AIPA

Vadim Codreanu

Director, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului

Corina Negara

Director-adjunct pentru programe educaționale, Nortek

Elena Vrabii

Directoarea Sucursalei nr.4 a FinComBank S.A. din or. Bălți, or. Sângerei și or. Făleşti

Nicolae Tiltu

Director, Federația Națională a Fermierilor

Ion Bodrug

Președinte, ACETI

Raluca Voivozeanu

Moderator-CEO, PRIAevents

AGENDA

Înregistrarea participanților și Welcome Coffee Break

09:30 - 10:00

Panel dezbateri: PRIA YOUNG ENTREPRENEURS BĂLȚI – Sfaturi practice, oportunități de afaceri și finațare pentru tinerii antreprenori și tinerele antreprenoare din Moldova

Temele care vor fi în discuție: Oportunitățile pentru antreprenori și antreprenoarei în acest an și în anii următori -Care sunt provocările? Cum ar putea sa crească antreprenorii din Regiunea Nord sau chiar sa poată face investiții noi? Să aibă acces la finațări? Antreprenorii și antrepenoarele din IT – inovații: software, aplicații, cercetare. Parteneriate pentru inovare si cercetare Ce fonduri există pentru antreprenori și antreprenoare până la finele lui 2023, dar și în anii următori? Care sunt programele de finanțare de la stat pentru susținerea antreprenorilor tineri? Susținerea din partea ODA Ce soluții au băncile pentru antreprenori și antreprenoare? Ce rol joacă incubatoarele, asociațiile și agențiile pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în Regiunea Nord? Cum contribuie antreprenorii și antreprenoarele la creșterea locurilor de muncă? Se implică in proiecte sociale? Dar de mediu? Cum poate tehnologia să contribuie la dezvoltarea companiilor? Dezvoltarea surselor alternative de energie și creșterea eficienței energetice a producerii Educația pentru antreprenoriat in Regiunea de Nord - cum pregătim următoarele generații de antreprenori? Cum pot fi atrase mai multe fonduri în zona Regiunea de Nord? Povești de succes de ale antreprenorilor și antreprenoarelor din Regiunea de Nord? Speakerii pe care i-am invitat sunt:  • Reprezentant ODA • Reprezentant Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale • Maria Prisăcari, Director, ADR NORD • Diana Coșalîc, Director Adjunct, AIPA • Reprezentant Primaria Bălți • Reprezentat Camera de Comert și Industrie, filiala Bălți • Elena Vrabii, Directoarea Sucursalei nr.4 a FinComBank S.A. din or. Bălți, or. Sângerei și or. Făleşti, • Vladimir Badan, Manager Relatii Publice, Rabota si Lucru.md • Valeriu Cosarciuc, Președinte, Federația Națională a Fermierilor • Natalia Gașițoi, Rector, Univeristatea Alecu Russo, Băți • Corina Negara, Director-adjunct pentru programe educaționale, Nortek • Ion Bodrug, Președinte, ACETI • Alina Reșetnicov, Antreprenoare, Edineț, Regiunea Nord • Tatiana Puga, Președintă, Asociatia pentru Formare Antreprenoriala și Dezvoltare, Bălți • Elena Rosoșenco, Director, Asociaţia Obştească “Pro-Business Nord” (PBN) 12:30-13:00 – Sesiune de întrebări 13:00 – 14:00 – Pranz si networking

10:00 - 12:30

Sesiune de întrebări

12:30 - 13:00
În sala participă :

Reprezentanti ai asociațiilor de business si tinerii antreprenori din Moldova din sectoarele:

Agricultură

Industria ușoară

Construcții,

Transport,

Mstesuguri

Fabricare

Industrie

Import-export,

IT,

Comerț

Avocați

Consultanți

Investitori

Finanțatori

Reprezentanți ai administrației locale

Presă

și nu numai.

Acest eveniment se adresează tinerilor antreprenori și tinerelor antreprenoare din Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați cei care au deja o afacere, o idee de start-up sau își doresc să construiască un brand de cursă lungă.

Participanții și participantele vor putea cunoaște cu persoane la fel de interesate de antreprenoriat ca și ei și vor descoperi idei originale pentru a crea produse și servicii noi, precum și afaceri care au multă creativitate și cu impact în societate.

În cadrul evenimentului participanții și participantele vor beneficia de de exemple, studii de caz, dialoguri, networking, dar și multă inspirație.

Ideea acestui eveniment este aceea de a inspira și a da curaj startup-urilor, antreprenorilor și inovatorilor, oferindu-le resursele, sprijinul și oportunitățile de care au nevoie pentru a prospera și a contribui la creșterea economică și prosperitatea Moldovei.

Tinerii antreprenori din Moldova se adună la Bălți in 17 iulie 2024 pentru a se conecta și a discuta despre modul în care pot lucra împreună și colabora cu alte părți interesate în direcția depășirii barierei de fragmentare și crearea identității antreprenoriale.

Dăm ocazia antreprenorilor să-și promoveze și să-și prezinte start-up-ul comunității de afaceri, investitorilor și publicului.

Astfel, foarte important este educația financiară și antreprenorială, în urma căreia câteva sute de tineri vor reuși să își construiască sau să își dezvolte propriile business-uri.


LOCATION

NORTEK str. Pușkin nr. 38, or. Bălți

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top