PRIAevents, în parteneriat cu APIA, organizează conferința PRIA Auto Industry – cel mai complet eveniment din România dedicate industriei auto și domeniilor conexe, în luna Februarie 2017.

În cadrul conferinței, cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza industria auto, perspectivele pentru finele lui 2016 și pentru2017, noile tendințe în domeniu, piața auto, evoluția prețurilor, soluții pentru problemele industriei auto din România în actualul context economic și strategii pe termen mediu și lung. Vor fi dezbătute și teme legate de preferințele consumatorilor, noile tendințe în industria auto, piața, tehnologii inovatoare, autovehicule ecologice, ecologizarea parcurilor auto din România, aspect fiscal și legislative precum și alte teme de interes specifice industriei.

automaking

Conform datelor recente, publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), piața auto din România a înregistrat o creștere de 10,2%, în primul semestru din 2016, volumul vânzărilor fiind de 61.151 unități, iar cele mai multe achiziții au fost efectuate de persoanele juridice, respectiv 79% din total cumpărătorilor.

În perioada ianuarie — iunie 2016, la nivelul producției naționale, s-au fabricat 201.274 de autoturisme, cu 5,3% mai puține decât în perioada similară din 2015, dar cu 15,7% mai multe decât in luna mai din acest an.
Din acestea, 178.017 unitați au fost produse de Dacia și 23.257 unități de Ford.

Volumele cele mai mari le-a înregistrat modelul Dacia Duster, din care au fost fabricate 103.473 unități (cu 19,9% mai multe decat în primele șase luni din 2015), urmat de Dacia Sandero (31.122 unitați,—6,7%), Ford B-MAX (23.257 unități,—11,7%), Dacia Logan MCV (22.560 unități, +6,7%) și Dacia Logan (20.862 unități,—53,3%).

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

Cartea Albă a Transporturilor, adoptată de către Comisia Europeană în luna Martie 2011, prevede ca până în anul 2030 Statele Membre ale Uniunii Europene să-și înjumătățească utilizarea autovehiculelor alimentate cu combustibili convenționali și chiar dispariția lor progresivă din orașe până în anul 2050. Pentru atingerea acestor obiective, autovehiculele existente în parcul auto al Uniunii Europene (inclusiv România) vor trebui să fie înlocuite până atunci cu autovehicule cu mijloace de propulsie alternative, nepoluante și foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie. În prezent, singura tehnologie relativ accesibilă și perfect compatibilă cu aceste obiective este propulsia electrică. Tehnologia care stă la baza vehiculelelor electrice (EV, PHEV) permite reducerea substanțială a utilizării combustibililor fosili și contribuie activ la reducerea poluării mediului înconjurător.
Aceasta se regăsește atât în structura autovehiculelor 100 % electrice (Electric Vehicle – EV), precum și în cea a autovehiculelor hibrid care pot fi nereîncărcabile (Hybrid Electric Vehicle – HEV), cât și reîncarcabile (Plug-in Hybrid Electric Vehicle – PHEV).

solar-panels-arent-an-options

Pe fondul dezvoltării lente a infrastructurii de încarcare, soluția de tranziție spre autovehiculul electric este autoturismul hibrid reîncărcabil (Plug-in Hybrid Electric Vehicle – PHEV) ceea ce face ca aceste doua tipuri de propulsie (EV si PHEV) să trebuiască să fie considerate echivalente o perioadă de circa 10 – 15 ani date, fiind specificațiile tehnice ale PHEV (posibilitatea de reîncarcare, autonomia crescută și funcționarea cu emisii 0 în regim urban). În plus, în condițiile în care infrastructura de alimentare a autovehiculelor 100% electrice este practic inexistentă, ar trebui ca accelerarea achiziției de autovehicule hibride reîncarcabile electric (plug-in / PHEV) să reprezinte o țintă pentru politicile de stimulare guvernamentale.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
  • 00

    zile

  • 00

    ore

  • 00

    minute

  • 00

    secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Ernest POPOVICI

Preşedinte APIA

Reprezentant Ministerul Mediului

ReprezentantMinisterul Transporturilor

Reprezentant Ministerul Economiei

Reprezentant Ministerul Finantelor

Brent VALMAR

Vicepreşedinte APIA, Director General Porsche România

Constantin STROE

Preşedinte ACAROM

Marius TUDOR

Secretar General APIA

AGENDA

Înregistrarea participantilor

09.30 -10.00

INDUSTRIA AUTO – SECTOR CHEIE IN DEZVOLTAREA ECONOMIEI

10.00 -12.30
  • Prezentarea pieței auto pe segmente – ce rezultate s-au obținut în ultimii trei ani și ce estimări sunt pentru 2017 -2020?
  • Cum au evoluat investițiile și cifra de afaceri a industriei auto în România? Care este totalul angăjarilor până acum în industria producătorilor și importatorilor, dar și al componentelor auto? Ce creșteri de personal se estimează pentru viitor?
  • Cerințele europene de siguranță și mediu în domeniul construcției de autovehicule versus provocările pieței auto în anii următori;
  • Rolul taxei auto. Strategia fiscală în sfera producției și comercializarii autovehiculelor;
  • În ce masură noile tehnologii redefinesc conceptul de lanț logistic în industria auto?
  • Măsurile de sprijinire a industriei auto și politicile de taxare la nivel european;
  • Care sunt demersurile statului român pentru susținerea industriei auto autohtone?
  • Expansiunea fabricilor auto și de componente auto din România. Posibilități de extindere în România;
  • Ingineria auto româneasca și investițiile în cercetare și personal;
  • Strategiile și soluțiile companiilor de leasing pentru compensarea dificultăților de creditare ale clienților;
  • Profitabilitatea asiguratorilor auto în contextul diversificării criteriilor de stabilire a valorii polițelor RCA;
  • Stimulente pentru finanțarea constituirii unei rețele naționale cuprinzătoare de borne de încarcare cu energie electrică pentru EV și PHEV, cu implicarea activă a autorităților locale;
  • Promovarea unei legislații care să faciliteze achizițiile publice de autovehicule care folosesc combustibili alternativi;
  • Fiscalitatea – un instrument de reducere a poluării și de sprijinire a industriei auto – regândirea impozitului anual asupra mijloacelor de transport, fiscalizarea comerțului cu autovehicule realizate de către persoane fizice;
  • Expansiunea fabricilor de automotive în România. Posibilități de extindere în România;
  • Finanțarea sau mediul legislativ necesar dezvoltării segmentului mașinilor nepoluante;
  • Investigarea oportunităților de dezvoltare a sectorului mobilității nepoluante sau cât mai puțin poluante, tendințele pieței de mașini electrice și plug-in hibride și analizarea potențialului pentru companiile din România;
  • Cine, unde și cum formeaza viitorii profesioniști în industria auto din România?
  • Infrastructura – suport pentru atragerea de investiții și dezvoltarea industriei auto;
  • Exonerarea de la plata TVA (pentru o perioadă determinată) la achiziția de autoturisme electrice;
  • Beneficiile protecției drepturilor de proprietate intelectuală și industrială pentru industria auto și de componente;
  • Strategii pentru dealerii auto în România. Colaborarea dealer- asiguratori – service-uri.
PRIA Auto Industry

Conferința PRIA Auto Industry vă oferă oportunitatea ideală de a prezenta proiectele și experiențele experților în domeniul industriei auto, precum și să faciliteze un schimb profitabil de informații între specialiști în ingineria auto, lideri în industria auto, parteneri, furnizori de servicii dedicate industriei, organisme de certificare, companii de consultanță și instituții ale statului.

Se vor împărtăși noi concepte, cele mai bune practici, cunoștințe, experiențe, strategii și soluții, cu accent pe promovarea cercetării, eficiență, rentabilitate, inovare și de management al calității.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri. Nu în ultimul rând, profită de această ocazie pentru a face networking și a întâlni viitori parteneri sau pentru a menține legătura cu partenerii actuali!

Locatie eveniment

București

 

PARTENERI EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

location-icon

ADRESA EVENIMENT

București

T  |

W |

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA AUTO INDUSTRY

back to top