Primăria Voluntari județul Ilfov, împreuna cu Fundația Scheherazade și Centrul de zi ”Lumea spiridușilor” a organizat joi 23 noiembrie, 2017 la sediul AutoKlass-Pipera Fasion Show – Gala Scheherazade ”Călătoria unei speranţe” .

Prezentarea de moda organizata in scop caritabil a fost sustinuta de desingeri precum: Victoria 46,  MaxMara, Karen Millen si de sponsori precum: Enel, Autoklass, Nutre , Sephora,  Romstal, DNATA, Aqua Carpatica ,  Samburesti, Coffe Stretto ,TopLine, Anastasia, Maison Noir,  Yolo Media,  C 10, Condor Style.

 

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa domnului Prefect al judetului Ilfov Ghincea Marius Cristian a doamnei Secretar de Stat Ramona Lohan si a unor reprezentanti ai Corpul Diplomatic şi consular, ai statelor cu care Romania intretine relatii diplomatice din: Japonia, Vatican, Turcia, Argentina, Turkmenistan, Georgia, Kuweit, Pakistan, Palestina, Slovacia, politicienti , reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, personalităţi marcante ale vieţii publice şi politice din România. Fondurile încasate la acest eveniment vor fi folosite pentru 30 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, care sunt diagnosticaţi cu TSA – tulburări din spectrul autismului beneficiari ai centrului Centrului de zi pentru copiii cu autism “Lumea Spiridușilor”.

Evenimentul se inscrie in linia unui sir de evenimente cu scop caritabil organizate de catre Fundatia Scheherazade, care sustine din anul 2007, îmbunătăţirea serviciilor medicale, promovand dreptul la viaţă şi susţinerea protecţiei copilului. Fundaţia Scheherazade, prin forţa pasiunii sale şi a angajamentului său ferm, visează la mii de copii sănătoşi, puternici şi fără suferinţă.

În România, la fiecare 7 ore şi jumătate, se naşte un copil cu autism, acestia sunt tratați ca fiind persoane cu handicap, sunt marginalizați și stigmatizați. Un copil cu autism manifesta deficienţe de socializare, de comunicare verbală şi nonverbală are un comportament repetitiv şi stereotip, nu răspunde la nume, trăiește într-o lume doar a lui.

Fiecare copil cu autism este unic, poate avea o combinaţie specifică de comportamente, orice zi de terapie pierdută este o zi pierdută din viața copilului cu autism, iar șansa de recuperare este din ce în ce mai mică. Daca intervenţia nu este timpurie şi susţinută, persoanele afectate de autism nu vor putea să se autosprijine, să urmeze o şcoală, să muncească, să aibă o familie, să se integreze în societate. Simptomele autismului se agravează cu timpul, cei afectati îşi pierd treptat toate abilităţile, pot deveni violenţi şi autoagresivi, de cele mai multe ori ajungând să fie instituţionalizaţi. Costul terapiei ABA pentru un copil cu autism este de 2000-2500 Euro/lună, familiile copiilor cu autism din centrul Lumea Spiridușilor, au venituri mici și un își pot permite plata terapiilor.

 Despre Fundatia Scheherazade :

In anul 2017 Fundatia Scheherazade implineste 10 ani de activitate dedicata imbunatatirii serviciilor medicale, promovarii dreptului la viata si sustinerii protectiei copilului. Cele mai importante proiecte ale fundatiei sunt: renovarea Spitalului de Copii „Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta; campania de strangere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului „Sfanta Maria” din Iasi; proiectul „Un drum in viata: Bucsani – intre Bucuresti si Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; proiectul „Punti catre speranta – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitantii de azil si persoane cu o forma de protectie in Romania”.

back to top