Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

  • “Săptămâna Belgiană” sărbătorește relațiile economice dintre România și Belgia la a 5-a ediție, în inima Transilvaniei.
  • Lideri din mediul de business și ai comunității sunt invitați să participe la o serie de evenimente dedicate pentru a descoperi oportunități de promovare a produselor și serviciilor în ambele țări.

Asociația Româno-Belgiană a Oamenilor de Afaceri (BEROBA), împreună cu Ambasada Belgiei în România, organizează ediția a 5-a a evenimentului “Săptămâna Belgiană”, între 24-27 aprilie, la Grand Hotel Italia Cluj-Napoca, în premieră într-un hub regional de dezvoltare, cu tematică centrală dedicată sectoarelor IT & Automation, o săptămână dedicată networkingului de business, specialităților gastronomice din bucătăria belgiană și proiectelor de dezvoltare din regiune cu potențial inclusiv internațional.

O serie de evenimente deschise, dedicate mediilor de business, academic sau cultural, a fost creată și include ceremonia de deschidere (luni, 24 aprilie), o seară de networking internațional (marți, 25 aprilie), o seară dedicată specialităților: brânzeturi și bere (miercuri, 26 aprilie), dar și workshopuri sau seminarii cu focus pe eco-mobilitate, subvenții și granturi, finanțări europene, experiențe și secrete ale sistemului de taxe, soluții electronice de date și facturare, vizite la companii, strategii social media, management hr & motivare sau trenduri în industria de ambalaje, pe toată durata zilelor, cu o recepție și o Cină de Gală (pe bază de invitație) programate joi, 27 aprilie, pentru a sărbători relațiile economice dintre România și Belgia, cu meniuri speciale, create de renumitul Chef belgian – Bernard Lescrinier. Programul complet, detalii despre tematici sau înscriere pot fi consultate pe site-ul www.beroba.com.

“Scopul Săptămânii Belgiene este, pe de-o parte, să ofere o platformă afacerilor belgiene active în România sau celor care sunt interesate de România, pentru a deschide sau menține contacte cu partenerii de afaceri români. Platfoma include întâlniri directe, mese rotunde sau seminarii organizate într-un ambient manageriat de BEROBA și Ambasada Regatului Belgiei în România, totul cu un sentiment și arome aparte, datorită integrării gastronomiei pentru a atrage oameni de afaceri la eveniment. Pe de altă parte, evenimentul este o demonstrație a implicării Belgiei în România, combinând proiecte de businesss cu activități sociale și culturale. Ediția 2017 este organizată la Cluj-Napoca pentru a facilita companiilor belgiene active în Transilvania participarea la fiecare eveniment, mai aproape de sediul sau piețele lor. Tema principală, IT & automatizări, este apropiată de activitățile principale ale multor companii belgiene din Transilvania – activități de producție. Un eveniment special cu experți din Belgia se va focusa pe “fabrica inteligentă” și “Industria 4.0”. Este esențial să reținem că investițiile belgiene în România nu sunt decise doar pentru costul forței de muncă, ci trebuie considerate ca investiții într-un lanț de producție ce se întinde pe întreaga Uniune Europeană, incluzând asftel partenerii români într-un proces de transformare industrială care definește producția viitorului”, declară E.S.  Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei în România.

“BEROBA este o asociație care promovează interesele economice și comerciale ale Belgiei cu România, organizează evenimente și asigură informații și servicii membrilor săi, dezvoltând o rețea de business pentru Belgia și România prin organizarea de seminarii, workshopuri, prin conectarea cu alte asociații de afaceri și camere de comerț din Belgia, România și din regiune, prin activități de lobby și dezvoltarea de parteneriate cu autorități din Belgia și România, pentru a contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri. BEROBA are acum 75 de companii membre și obiectivul principal pentru 2017 este acreditarea sa pentru a fi Cameră de Comerț. BEROBA a fost creată în ianuarie 2013. După primele patru ediții ale Săptămânii Belgiene organizate la București suntem încântați să dedicăm ediția aniversară regiunii cu focus la Cluj-Napoca”, declară Alain Schodts, președinte BEROBA.

Sursa transilvaniabusiness.ro

back to top