Sumele primite de la bugetul Uniunii Europene au continuat tendinta favorabila din ultimii ani

PRIAevents organizează conferința PRIA SMEs and EU Funds cel mai complet eveniment din România dedicat IMM-urilor și Fondurilor Europene în data de 15 decembrie 2016, începând cu ora 09.30, la hotel Sheraton București.

În cadrul conferinței se vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialisti în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a Fondurilor Europene, perspectivele pentru anul 2017, accesarea și absorbția Fondurilor Europene mai ales că din ianuarie 2017 se vor deschide mai multe programe.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-uriilor, iar antreprenorii vor discuta despre proiectele lor de success.

Vor fi dezbătute:

  • aspecte fiscale și legislative
  • oportunități de finanțare
  • soluții de business destinate IMM-urilor
  • programe dedicate și beneficii de asistență adaptate pentru activitățile IMM-urilor

Conform raportului, în vechea perioadă de programare, în politica de coeziune a UE,  România a primit 15,5 miliarde de euro de la Comisia Europeană, la care se adaugă finanțare națională publică de 3,3 miliarde de euro.

Potrivit datelor, din acești bani europeni s-au finanțat proiecte pentru 2.898 de întreprinderi mici și mijlocii și 101 start-upuri.

În total, în urma investițiilor cu banii europeni din politica de coeziune, în România au fost create 35.000 de locuri de muncă, dintre care 13.228 de joburi în IMM-uri.

Deși accesul la finanțare nu se numără printre problemele presante ale IMM, numărul acestor firme care au obținut finanțare de la instituțiile financiare autohtone se menține la valori scăzute, indiferent de fazele ciclului economic (15,3 la sută din IMM active în luna septembrie 2016, în scădere de la 15,5 la sută la finalul anului 2014). Peste 80 la sută dintre IMM nu au avut niciodată credit bancar, evoluție determinată de cele circa 85 la sută dintre microîntreprinderi care nu au avut relații de afaceri cu instituțiile de credit. De asemenea, accesul IMM la resursele financiare autohtone prezintă eterogeneităţi importante la nivel regional. Maxim o cincime dintre IMM la nivel de județ dețin credite de la instituții financiare rezidente (cea mai ridicată pondere fiind de 22,5 la sută). Județele cu cele mai mici valori ale ponderii IMM cu credite au și cel mai mare potențial de creditare (cifra de afaceri medie a IMM din aceste unități administrative este 211,5 mii euro, comparativ cu media pe județ de 157,5 mii euro, în decembrie 2015). Mai mult, majoritatea IMM care au avut relații de afaceri cu băncile autohtone au accesat finanțare de la o singură instituție de credit, categoria de firme cu cea mai mică diversificare a creditorilor fiind microîntreprinderile.

Sumele primite de la bugetul Uniunii Europene au continuat tendința favorabilă din ultimii ani și în primele 8 luni ale anului 2016, transferurile de capital și veniturile secundare reprezentând principalele categorii de intrări. În ceea ce privește investițiile străine directe, se observă pentru aceeași perioadă de timp o îmbunătățire în structură a acestora. Profitul reinvestit continuă să rămână pozitiv și este în creștere, după ce a înregistrat valori negative în perioada 2008-2014. Este un semnal că încrederea investitorilor în economia locală s-a îmbunătățit

Sursa: BNR, INS, Eurostat, calcule BNR

 

PRIA SMEs and EU Funds face parte din seria PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass-mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor dedicate mediului  de business.

Se vor împărtăși noi concepte, cele mai bune practici, cunoștinte, experiențe, strategii și soluții, cu accent pe dezvoltarea și înființarea IMM-urilor, antreprenoriat, procedurile de accesare și de sprijin pentru accesarea Fondurilor Europene.

În cadrul conferinței PRIA SMEs and EU Funds veți beneficia de aflarea noutăților pentru Fondurile Europene, relevante pentru IMM-uri, perspectivele pentru anul 2017, analize la un nivel înalt, interconectarea dintre activități, evoluții, inovații și oportunități de investiții.

La conferința PRIA SME’s & EU Funds lectori sunt: Daniela GIURCĂ – Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Cezar Radu SOARE – Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale;  Ramona IVAN – Director, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank; Florin DĂNESCU – Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor; Dorin IVAȘCU – Președinte, Regional Air Services; Petru LUHAN – Director General, Humboldt Spirit SRL  și un  reprezentant APIA.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Fondurile Europene. Fiscalitatea; Strategia guvernamentală privind dezvoltarea sectorului IMM-urilor; Linii de finanțare nerambursabile și scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri pentru 2017. Prezentarea programelor relevante pentru IMM-uri in 2017; Importanța predictibilității mediului fiscal. Efectele unui mediu fiscal imprevizibil pentru sectorul IMM-urilor; Surse de finanțare și soluții pentru IMM-uri; Produse de finanțare destinate IMM-urilor; Garanții pentru susținerea  planurilor de investiții ale IMM – urilor; Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea socială; motoare pentru competitivitate și inovare; locuri de muncă și contribuția în cadrul circuitului economic, la dezvoltarea unor noi piețe și tehnologii; Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea socială; motoare pentru competitivitate și inovare; locuri de muncă și contribuția în cadrul circuitului economic, la dezvoltarea unor noi piețe și tehnologii; Instrumente de finanțare ale start-up-urilor: credite bancare, micro finanțare, venture capital și private equity; Oportunitățile de internaționalizare a afacerilor, scalarea modelului de business și prospectarea de noi piețe; Povești de succes: Cum au implementat antreprenorii proiectele lor europene? Decizia antreprenorială; Analiza pieței, măsurarea avantajului competițional, găsirea nișei potrivite pentru o nouă afacere; Ce soluții propune mediul de afaceri pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor?

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Parteneri ai evenimentului PRIA SME’s & EU Funds sunt CEC Bank, Camera de Comerț Româno-Germană, Camera de Comerț Româno-Olandeză, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Romania-Israel, Camera de Comert Româno-Elvețiană, CNIPMMR și ARB.

Parteneri media sunt Agerpres, 9AM News, Transilvania Business, MarketingPortal.ro și Manager.ro.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA SME’s & EU Funds şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-smes-eu-funds/

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastră spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

back to top