WhatsApp pregătește o aplicație separată pentru companii și începe verificarea conturilor de business

Aplicația de mesagerie deținută de Facebook a început să verifice conturile companiilor și pregătește o aplicație independentă pentru corporații, pentru a vorbi cu clienții, potrivit unei pagini recent postate pe site-ul de asistență al WhatsApp, precum și analizarea codului aplicației.

În aceeași pagina de asistență, intitulată „Conturi de business verificate”, WhatsApp explică faptul că va afișa un semn de control verde în dreptul utilizatorilor, după ce a confirmat că numărul de telefon asociat contului lor aparține unei companii.

„WhatsApp explorează modalități prin care puteți comunica cu companiile care vă interesează”, potrivit paginii de suport. Pagina adaugă că „verificarea de afaceri este în prezent limitată la un număr mic de firme care participă într-un program pilot”.

Separat, WhatsApp pare să pregătească o aplicație independentă pentru companii, conform unei analize a codului realizată de WABetaInfo, un site care a dezvăluit în trecut noi caracteristici ale WhatsApp. În prezent, aplicația apare numai pentru platformele Android.

Nu este clar dacă aplicația separată este în prezent disponibilă pentru oricare dintre partenerii de afaceri ai WhatsApp. Dovezile din codul pentru aplicația originală WhatsApp sugerează că firmele vor putea să utilizeze noua aplicație pentru a trimite mesaje automate de asistență pentru clienți, cum ar fi în Facebook Messenger.

Facebook a cumpărat „WhatsApp” pentru 19 miliarde de dolari în 2014, dar trebuie să genereze venituri de la mai mult de un miliard de utilizatori ai aplicației. Dar gigantul de rețele sociale pare să se concentreze mai mult pe câștigarea de bani din aplicația de chat. Lansarea aplicației WhatsApp către business pentru customer support, ar putea fi o modalitate prin care Facebook ar putea să producă bani pe viitor.

back to top