Asociația Environ și Ursus Breweries au reciclat la UNTOLD!

În perioada 3-6 august, în cadrul festivalului UNTOLD 2017 de la Cluj-Napoca, Asociația Environ în parteneriat cu Ursus Breweries a organizat un program special de conștientizare asupra colectării selective și reciclării deșeurilor.

Astfel, pe durata evenimentului, au fost amenajate 5 puncte speciale pentru colectarea deșeurilor de ambalaje. Mai mult decât atât, participanții au avut posibilitatea să predea în mod gratuit atât bateriile uzate, cât și deșeurile electrice de mici dimensiuni. Zonele în care s-au aflat aceste pubele au fost semnalizate cu indicatoare pentru a putea fi mai ușor de reperat de către public și de asemenea au fost indicate cu un simbol special pe aplicația dedicată festivalului. Participanții care au predat 3 pahare de plastic sau 3 doze de aluminiu, au fost recompensați pe loc cu o brățară ‘Recycler of the year’, iar cei care au contribuit la reciclarea a 20 de baterii uzate, au primit un powerbank util pentru reîncărcarea telefoanelor mobile.

,,Ne-am propus ca prin acest proiect să promovăm subiectele de colectare selectivă și reciclare, încă străine pentru mare parte din consumatorii români deși au trecut mai bine de 10 ani de la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Suntem încrezători că în cadrul unui eveniment de asemenea anvergură, îndemnul la reciclare va avea un ecou răsunător în rândul tinerilor participanți. Este important să ne amintim permanent că schimbarea începe cu fiecare dintre noi și de aceea, este bine-venit orice prilej de a ne implica atât la nivel individual, cât și din perspectiva companiilor, în inițiative care vizează protejarea mediului înconjurător, precum cele care încurajează deprinderea obiceiurilor de gestionare responsabilă a resurselor’, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ. 

‘Ursus Breweries îmbrățișează o abordare holistică a dezvoltării durabile, regăsindu-se între primele 3 cele mai responsabile companii din România. Protecția mediului înconjurător, inclusiv prin colectarea deșeurilor de ambalaje, reprezintă o prioritate pentru modalitatea în care ne derulăm activitățile. Integrarea acțiunilor de colectare și reciclare în povestea noastra de la UNTOLD, este un îndemn din partea regelui berii din România pentru a completa atmosfera vibrantă a festivalului, cu grija pentru mediu,’ a adăugat Oana Mateescu, Senior External Relations Manager, Ursus Breweries.

Toate deșeurile colectate în cadrul festivalului au fost transferate către centrele de colectare autorizate și ulterior vor intra în procese de tratare folosind instalațiile moderne și automatizate ale facilităților de reciclare. Participanții care au dorit să afle mai multe informații despre procesele de reciclare, sau importanța recuperării deșeurilor de ambalaje și a materiilor din echipamentele electrice vechi, au avut posibilitatea să discute pe toată perioada festivalului cu voluntarii Environ la oricare din cele cinci puncte de colectare special amenajate.

Despre Asociația Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro

Despre Ursus Breweries 

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România si începând cu 31 martie 2017 este parte din Asahi Breweries Europe Ltd. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell, St Stefanus și marca de cidru Kingswood. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Sursa agerpres.ro

back to top