Asociația Piloților si Proprietarilor de Aeronave din România (AOPA) este partener al conferinței PRIA Aviation, care va avea loc în data de 16 mai 2017

Aviația este un domeniu de importanță crescută pentru business-uri, pentru economie în general, dar și pentru apărarea tării în contextul geopolitic actual. Conferința PRIA Aviation aduce în discuție proiecte noi si cele mai importante teme și propuneri de schimbare a legislației în domeniu, dar si despre educație și pregătirea viitorilor ingineri în acest domeniu. În acest context, conferința PRIA Aviation va avea loc în data de 16 mai 2017 la hotel Caro, salon C+D, construind astfel întâlnirea anuală a comunității aviatice din România.

Lectorii care vor participa sunt :

 • Alexandru Răzvan CUC – Ministrul Transporturilor *(tbc)
 • Luminita Ivan – Expert în cadrul Direcției de Transport Aerian / Ministerul Transporturilor
 • Comandor Doctor Gabriel Răducanu Directorul Statului Major al Forțelor Aeriene Române
 • Ovidiu TRĂICHIOIU – Director, Autoritatea Aeronautică reședinte, Autoritatea Civilă Română
 • Iulian Daniel IDOLU – Director General/ Membru executiv al Consiliului de Administraţie al S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia” S.A.
 • Mihaela Ștefanovici – Expert Juridic, Regional Air Services
 • Cristina MUNTEANU Business Development Manager, E&M Corporation
 • Marius MAIER Managing Partner CMC Group Risk Advisor
 • Iulian BOTTA Vicepresident, Aircraft Owners and Pilots Association Romania
 • Sorin Eugen ZAHARIA – Profesor Universitar, Universitatea POLITEHNICA București, Facultatea de Inginerie Aeronautica
 • Mihai SEBEA Prorector, Relatii Internationale /Vice-Rector, International Affairs, Universitatea Romano-Americana/Romanian-American University
 • Andrei TĂNASE, Safety Manager Blue Air
 • Reprezentant CNAB

PRIA Aviation reunește cei mai importanți leaderi ai industriei, oficialităţi guvernamentale, reprezentanţi ai consiliilor judeţene, producători şi operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri și elicoptere, companii care au produse luxury, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Nu vor lipsi piloții de aviație de business și de aviație generală, dar și cei care sunt pasionați de aviație.  De asemenea, vor fi prezente la conferință şi industriile conexe: reprezentanți ai hotelurilor, ai companiilor de închirieri automobile, investitori, companii de asigurări, bancheri, avocați, consultanţi, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

Participând la conferința PRIA Aviation vei beneficia de cele mai importante și mai noi informații despre:

 • Dezvoltarea aeroporturilor din România;
 • Învățământ – implicarea statului și a companiilor în formarea specialiștilor în sectorul aviatic;
 • Cele mai bune opțiuni care deschid rutele aeriene pentru toate tipurile de business-uri;
 • Beneficiile aviației de business, oportunităti pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion, jet-uri;
 • Oportunitățile de finanțare pentru aviație – cumpărarea de aeronave, avioane mici, business jet-uri;
 • Digitalizarea aeroporturilor și a îndustriei aviației in general;
 • Cele mai bune oportunități de asigurare pentru industria aviatică;
 • Cele mai bune și mai noi modele de avioane de business și private;
 • Cele mai noi tehnologii pentru aeroporturi și pentru aparatele de zbor;
 • Limitele dintre drone și spațiul destinat circulației avioanelor, legislația în acest sens;
 • Cât te costă să întreții un avion, să faci cursuri de pilotaj, cum poți să îți iei brevetul de zbor, care sunt taxele de aeroport sau aerodrom.

Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Contribuţia şi efectul aeroporturilor asupra dezvoltării regionale. Mai este nevoie de alte aeroporturi în România?; Cum funcționează în alte țări europene aviația?; Rolul operatorilor aerieni în creşterea economică. Care sunt strategiile pentru viitor? Cum plănuiesc sa crească numărul de clienți?; Cum se poate crește preferința oamenilor pentru transportul aviatic ? Care sunt politicile de preţ?; Ce trebuie sa știe companiile atunci când vor cumpăra bilete de avion? Ce pachete sunt avantajoase și când trebuie achizitionate?; Traficul pe aeroporturile din România. Ce rute ar trebui să se opereze mai mult și ce rute noi ar trebui incluse? De ce au nevoie oamenii de business pentru a zbura mai mult cu avionul?; Avion de linie, avion privat sau inchiriere avion? Ce trebuie trebuie să știe companiile ca să se decidă ce opțiune e mai bună pentru fiecare?; Care sunt cifrele pe care ni le spun operatorii de turism, hotelierii și cei care închiriază automobile?; Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare în România în perioada 2014-2030; Situaţia aeroporturilor regionale şi a aeroporturilor private în România; Ce spun experții, consultanții și producătorii de soluţii high-tech pentru aeroporturi? Care sunt trendurile și cum se pot eficientiza costurile, cum se poate crește productivitatea?; Cum poți deveni pilot? Rolul asociațiilor și al școlilor de zbor. Câte avioane private sunt în România? Câți piloți de aviație de business avem?

Conferinţa PRIA Aviation face parte din seria PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Alături de Asociația Piloților si Proprietarilor de Aeronave din România (AOPA), parteneri ai evenimentului sunt: Regional Air Services, PilotShop, E&M Corporation Romania, CMC Grup Risk Advisor, Camera de Comerț si Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț și Industrie România – Israel, Camera de Comerț si Industrie a României, Camera de Comerț si Industrie Româno-Britanică, Camera de Comerț si Industrie România – Elveția, Micri, Sir Ludovic și NISSA.

Parteneri media ai conferinței sunt Agerpres, 9 AM, Transilvania Business, Nine O’Clock, Ziare.com, Business24, Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal, Actmedia și Burqundi.

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Aviation şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/aviatie-business-investitii-infrastructura-aparare-2017/

 

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru fiecare zona de business.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

 raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

 

back to top