Aviatia Generală va avea o creștere lentă, iar dronele vor avea o creștere explozivă

O serie a unor segmente diferite în aviație va însemna o creștere lentă în următorii 20 de ani pentru aviația generală, potrivit unei noi previziuni a Administrației Federale a Aviației, care prezice o explozie continuă pe piața dronelor în SUA.

Pe partea generală a aviației, cea mai recentă prognoză a Federal Aviation Administration (FAA) în SUA, de 20 de ani, cere ca flota americană a acestor aeronave să crească la o rată anuală de 0,1%, având un declin estimat de 17.500 de aeronave cu pistoane cu fixed-wing, care trag în jos creșterea anuală a aeronavelor cu turbină și a altor segmente cu mult peste 2 procente.

În ansamblu, FAA se așteaptă la o creștere a numărului de 3.400 de aeronave – să fie adăugate flotei active până în 2037, cea mai mare creștere fiind așteptată să provină de la jeturile de business.

Predicțiile FAA mai arată că orele zborului general de aviație vorcrește cu peste 0,9% pe an.

Există însă și alte segmente ale industriei aerospațiale, care ar putea avea o creștere mult mai puternică.

Cele mai importante sunt sistemele aeronavelor fără pilot (UAS), unde proliferarea dronelor va continua.

FAA, care se uită doar la următorii cinci ani pentru această piață, se așteaptă ca numărul micilor drone să se tripleze până la 3,5 milioane de unități până în 2021.

Numărul micro-dronelor comerciale în flotele UAS autohtone este de așteptat să crească de la 42.000 la sfârșitul anului trecut la 442.000 până la sfârșitul anului 2021. Acest număr ar putea ajunge chiar până la 1,6 milioane, FAA recunoscând piața dronelor ca pe o piață dinamică în care aplicațiile comerciale crescute ar putea duce la o creștere și mai mare.

În sectorul aviației comerciale, FAA proiectează o creștere a numărului pasagerilor din SUA la 1,9% pe an pentru următoarele două decenii.

 

back to top