Ministerul Finanțelor a atras joi 500 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 2,65% pe an

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 500 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat cu scadența pe 8 martie 2022, la un randament mediu de 2,65% pe an, conform agerpres.ro

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au transmis oferte în valoare totală de 597,4 milioane lei.

Vineri este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 3,445 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna august 2017, în scădere cu aproape 39%% față de luna anterioară, când suma totală planificată a fost de 5,610 miliarde de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Din totalul împrumuturilor planificate în luna august, circa 3,1 miliarde de lei vor fi atrase prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

back to top