Bucharest Open Wheelchair Tennis – ed. I –

Prima editie a Bucharest Open Wheelchair Tennis a fost organizata la Bucuresti intre 28 si 30 august 2015

42 de sportivi din 13 tari au concurat concura pentru a acumula puncte in vederea calificarii la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016

1

OVERVIEW

In perioada 28 – 30 august, Centrul National de Tenis din Bucuresti a gazduit prima editie a turneului de tenis de camp in scaun rulant “Bucharest Open Wheelchair Tennis“, categoria ITF Futures Series. Evenimentul a fost organizat de Fundatia Licinium in colaborare cu Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis si cu sprijinul PRIAevents,  cu scopul de a crea unu nucleu de tineri cu handicap ce practica tenis de camp la nivel de performanta.

Meciurile s-au jucat la Centrul National de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, București. La editia de anul acesta au participat 42 de sportivi din 13 tari, ce au concurat la trei categorii: Men (30 jucatori), Women (7 jucatori) si Quad (5 jucatori). Wheelchair Tennis aplica aceleasi reguli ca si tenisul clasic, singura diferenta fiind ca mingea poate lovi pamantul de doua ori.

Primul concurs de tenis de camp in scaun cu rotile a avut loc in anul 1977 la Los Angeles, la initiativa fostilor sportivi de performanta Brad Parks si Jeff Minnenbraker, iar pana in anul 1980, deja peste 300 de jucatori participasera la competitiile US Open Wheelchair Tennis. In Europa, Franta a fost prima tara care a organizat concursuri dedicate. Sportul a devenit rapid popular la nivel global si a fost introdus intai ca eveniment demonstrativ in cadrul Olimpiadei de la Seoul din 1988, pentru ca in anul 1992 sa fie inclus in Jocurile Paralimpice de la Barcelona. Odata cu evenimentul similar de la Sidney, Australia din anul 2000, sportul a castigat o notorietate extraordinara si a fost inclus si in turneele de Grand Slam.

Bucharest Open Wheelchair Tennisa fost  organizat cu sprijinul partenerilor corporate: BRD Asset Management; Athenee Palace Hilton; Allianz Tiriac; Dedeman; Dorna; Tudor. Personal Tailor; Mobility; McCann; AdLemonade si al voluntarilor pasionati de tenis.

 

GALERIE EVENIMENT

back to top