Ziua Mondiala a Donatorului

15 iunie 2015

 

1OVERVIEW

Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu PRIAevents,  a organizat un eveniment public de donare de sânge pentru marcarea Zilei Mondiale a Donatorului.

În Piaţa Revoluţiei nr. 1A (în parcarea MAI) au fost amplasate două centre mobile de donare unde doritorii  au putut dona sânge între orele 8.00 – 15.00.

Derulat sub îndemnul TU poţi salva o viaţă! Donează sânge!, evenimentul a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor, specialiștilor, asociaţiilor de pacienţi și de prezența unor persoane publice importante, precum și a reprezentanților mass media.

În România, numărul celor care donează continuă să rămână mic iar cantitatea necesară de sânge este cu greu acoperită. Proporţia donatorilor, de numai 2%, este încă prea mică în raport cu media europeană de 6%. Numai la Centrul de Transfuzii Bucureşti zilnic sunt recoltate aproximativ 200 de pungi de sânge în timp ce necesarul ar fi de aproximativ 300 de pungi.

Evenimentul a avut o conferiță de presă, începand cu ora 10.30, astfel cât mai multi oameni au constientizat faptul că donând sânge putem salva o viață.

La evenimentul din 15 iunie, au participat şi reprezentanţi ai pacienţilor pentru a evidenţia o dată în plus necesitatea şi importanţa donării de sînge.

GALERIE EVENIMENT

back to top