Complexul Energetic Hunedoara si European Food, cei mai mari restantieri la stat

Compania Oilfield Exploration Business Solutions SA, Complexul Energetic Hunedoara SA și societatea European Food SA înregistrau, la data de 30 iunie 2016, cele mai mari datorii restante la bugetele de stat, potrivit datelor publicate de ANAF pe site-ul Guvernului.

 

La data menționată, Oilfield Exploration Business Solutions SA figura cu restanțe la bugetele de stat în valoare de aproape un miliard de lei, Complexul Energetic Hunedoara SA avea aproximativ 477 de milioane de lei, iar European Food — 400 de milioane de lei. În top cinci se află și Societatea Română de Televiziune, cu datorii restante de peste 350 de milioane de lei, în timp ce compania Donau Chem SRL figurează cu restanțe de aproximativ 111 milioane de lei.

În prima parte a clasamentului restanțierilor sunt și retailerii Metro Cash and Carry România (locul 9), Carrefour România (locul 13), Selgros Cash & Carry (locul 21), Mega Image (locul 21), dar și companiile de stat Electrica SA (locul 11), Regia Autonomă de Transport București (locul 19) și Societatea Națională Poșta Română (locul 20). Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reluat, anul acesta, publicarea listelor cu marii datornici la bugetele de stat, în baza Codului de procedură fiscală. Primele liste au fost publicate în luna mai, cu datoriile restante înregistrate la data de 31 martie 2016.

back to top