Dezvoltatorii de software si aplicatii au discutat despre Cloud alaturi de OSIM, ORDA, Popovici Nitu, Stoica si Asociatii si Microsoft, la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property, cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C in 28 martie 2017 la Iasi

PRIAevents, a organizat conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași – cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, în Iași la hotel Unirea, sala Cuza.

Specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT și-au dat întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, care a fost unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune, și a devenit cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C

Dl. Mihai CHIRICA , Primarul Municipiului Iași, a participat la eveniment și ne-a împărtășit despre planurile municipale privind investitiile pe care le fac companiile IT&C în Iași.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Iași, lectori au fost:  Florica ENEA – Șef Serviciu Electro-fizică, OSIM; Anca POPESCU – Examinator Cereri de Brevet de Invenție în cadrul Serviciului Electro-fizică, OSIM; Cristian POPESCU – Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații; Irina VIJOLI – Partner Business Evangelist, Microsoft Romania; Valerica DRAGOMIR – Director Executiv, ANIS; Răzvan CÂȘMOIU – Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organiare, ORDA și Alina POPA – Director Executiv, Euronest IT&C Hub.

De asemenea, somități ale mediului de business și academic din Iași au participat la eveniment: Paul BUTNARIU –Președinte, Camera de Comerț și Industrie Iași, Adrian BREZULIANU – Președinte,  Euronest IT Cluster și Prof. Univ. Dr. Eugen Neculai SEGHEDIN – Prorector, Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi.

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – cloud computing, studii de caz, drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

PRIA IT&C and Intellectual Property a fost de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători și pentru mediul academic.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii romanești deja consacrate, au aflat despre cloud computing, studii de caz, licențe, drepturi de autor, mărci, copyright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 28 Martie 2017, începand cu ora 9,30, la hotel Unirea Iași, sala Cuza.

Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au regăsit: Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?; Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?; OSIM – Strategia dezvoltării protecției proprietății industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?; Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?; Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?; Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European; Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C; Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai părți funcționale ale codului software? Protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări; Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe software.

PRIA IT&C and Intellectual Property s-a desfășurat sub egida OSIM, iar parteneri principali ai evenimentului au fost casa de avocatură Popovici, Nițu, Stoica&Asociații, Microsoft și ANIS.

De asemenea, parteneri ai evenimentului au fost Camera de Comerț și Industrie Iași, Euronest ICT-Cluster, Camera de Comerț Româno-Olandeză, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Romania-Israel, Camera de Comerț Romania-Elveția și Centrul Excelenței Plus Ultra.

Parteneri media au fost Agerpres, Radio HIT Iași, Ziarul de Iași, Ziarul Evenimentul Iași, pinmagazine.ro, TeleM TV Iași, 9AM News, Transilvania Business și Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal și Actmedia.

Mai multe detalii despre evenimentul PRIA IT&C and Intellectual Property Iași puteţi găsi pe priaevents.ro/pria-itc-and-intellectual-property-iasi

 

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

 

back to top