Fermierii isi cer drepturile

Fermierii isi cer drepturile

 

Fermierii din toate colturile Romaniei au venit azi la Bucuresti pentru a atrage din nou atentia parlamentarilor asupra problemelor grave cu care se confrunta. Aproape 10.000 de fermieri din cadrul a noua asociatii si organizatii profesionale din sectorul agricol au pichetat Palatul Parlamentului incepand cu ora 12.00.

Una dintre cele mai importante revendicari ale fermierilor se refera la sanctionarea oficialilor care se fac responsabili de plata intarziata a subventiilor. De asemenea, agricultorii romani isi doresc ca subventiile pe care le primesc de la Uniunea Europeana sa nu mai fie supuse impozitarii.

Protestul este organizat de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), impreuna cu Federatia ROMOVIS, Federatia PROOVIS, Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine din Romania ( Dobrogea) , Asociatia Crescatorilor de Bovine din Judetul Covasna, Federatia Nationala PROAGRO, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania, Asociatia Nationala a Crescatorilor de Vaci de Carne, Federatia Nationala CAPRIROM.

CASETA

Lista de revendicari:

-Responsabilii de intarzierea subventiilor sa suporte consecintele;
-Reglementarea fiscalizarii (TVA, subventiile nu trebuie supuse fiscalizarii, producatorii agricoli sunt supusi unor abuzuri ANAF);
-Legea etichetarii produselor agroalimentare ;
-Vanzarea terenurilor agricole catre straini, sa fie stopata in regim de urgenta;
-Legea Vanatorii, cea care, dupa „expirarea” OUG 60/2015, blocheaza din nou pasunatul intre 6 decembrie si 24 aprilie si limiteaza numarul de caini la turma de oi.
-Legea 321, produse romanesti in supermarketuri .
-Crearea de institutii de informare si indrumare in numar egal cu cele 67 de institutii de control si amenda.

back to top