Fundația Scheherazade donează produse alimentare si nealimentare copiilor si familiilor acestora din comunitatea refugiaților din România

București, 21 iunie 2017: Fundația Scheherazade a organizat, în data de 20 iunie 2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, o acțiune caritabilă care se dorește a veni în sprijinul comunității refugiaților din România. Prin implicarea directa a Președintei Fundației, doamna Wajiha Haris, și prin susținerea membrilor comunităților musulmane din România, persoanele refugiate, în special copiii dar și familiile acestora, au avut bucuria de a primi alimente, haine, doua biciclete și tichete cadou pentru a fi folosite în funcție de necesitățile curente.

Evenimentul se înscrie în linia unui șir de evenimente cu scop caritabil organizat de către Fundația Scheherazade, care vine să susțină solicitanții de azil și persoanele cu o forma de protecție din România. Fundația Scheherazade își dorește ca prin aceste acțiuni caritabile să atragă atenția asupra problematicii integrării și adaptării lor în societatea românească, având în vedere obiectivele și responsabilitățile asumate în cadrul european de către România.


„Romania este o societate multietnica și multiculturală, iar asta se vede prin cele 22 de minorități care trăiesc în diferite parți ale țării. Prin urmare, autoritățile române sunt angajate în a-și oferi contribuția în dezvoltarea socială și culturală în ceea ce privește construirea respectului reciproc pentru toți cetățenii, indiferent de religia, etnia și cultura lor. Tocmai aceasta viziune progresivă face ca România să dobândească competentele interculturale dorite, care ne permit tuturor să trăim împreună, în ciuda diferențelor culturale. Veți găsi oameni de diferite naționalități, din toate colțurile lumii, care au venit aici și au decis să devină parte a societății românești, contribuind în egală măsură la progresul și dezvoltarea României. Aici aș vrea să îmi arăt recunoștința față de poporul român pentru bunăvoința și toleranta față de minorități, imigranți și noi cetățeni. Însăși prezenta mea alături de alți străini care au ales să trăiască în România, ca expați sau ca cetățeni români, este o dovada a acestei credințe”, a declarat Wajiha Haris, președinta Fundației Scheherazade.

Data de 20 iunie, declarată Ziua Mondiala a Refugiatului, a fost instituita prin rezoluție ONU în anul 2001 și celebrează curajul și rezistența a milioane de persoane forțate să își abandoneze casele din cauza războaielor și abuzurilor asupra drepturilor omului.

Despre Fundația Scheherazade
Fundația Scheherazade, înființată în anul 2007, se dedică îmbunătățirii serviciilor medicale, promovării dreptului la viața și susținerii protecției copilului. Cele mai importante proiecte ale fundației sunt: renovarea Spitalului de Copii „Marie Curie”; renovarea Ambulatoriului pentru Copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța; campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Spitalului „Sfânta Maria” din Iași; proiectul „Un drum in viață: Bucșani – între București și Europa! Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”; proiectul „Punți către speranță – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanții de azil și persoane cu o formă de protecție în România”.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactați:
Wajiha Haris  – Președinte
Fundaţia Scheherazade
wajiha.haris@gmail.ro
Bd. Unirii Nr. 69, Bl G2B, Tronson I, Mezanin

Sector 3, Bucuresti
Tel:  +40 724 222 166
www.fundatiascheherazade.ro

back to top