Clujul, ales de PRIA pentru organizarea conferinței PRIA Urban Innovation, a primit premiul european pentru inovare!

Clujul, ales de PRIA pentru organizarea conferinței PRIA Urban Innovation, a primit premiul european pentru inovare!

„Am avut onoarea de a primi, în cadrul galei Innovation Luminary Awards, premiul Comisiei Europene – DG Connect la categoria orașe inovatoare („Innovation Luminary Award for Creation of a strong innovation vision and landscape: development of an exemplar of an OI2 innovation city in Europe”). Am acceptat acest premiu în numele orașului nostru, deoarece este o recunoaștere adresată întregii comunități clujene: universități, mediu de business, ONG-uri, cetățeni, instituții publice. Am reușit să creăm împreună un ecosistem deschis ideilor inovatoare, un mediu creativ care să permită dezvoltarea competitivă a Clujului în era digitală. Dincolo de recunoașterea dimensiunii de IT și inovare a Clujului, acest premiu demonstrează că orașul nostru are nu numai prezent, ci și viitor.
Mulțumesc Comisiei Europene, DG Connect și OISPG pentru recunoașterea europeană a dimensiunii inovatoare a orașului și a susținerii de către primărie a acestei zone strategice de dezvoltare”, a declarat Dl. Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca, într-o postare pe pagina dânsului de Facebook.


Premiile pentru inovație Luminary sunt acordate anual de către Comisia Europeană – DG Connect și au fost fondate în colaborare cu Open Innovation Strategy and Policy Group (OISPG) și municipalitatea din Dublin. Innovation Luminary Awards au fost oferite în cadrul galei organizate la Cluj-Napoca cu prilejul conferinței Open Innovation 2.0., găzduită pentru prima dată de țara noastră, de către Dl. Peter Finnegan (Dublin City Council), Dr. Martin Curley (OISPG Chair), Dl. Markku Markkula (OISPG Vice Chair) și Dl. Bror Salmelin (OISPG Founder).

back to top