IPhone 8 Plus a fost lansat, alături de noul iPhone 8 și iPhone X

După luni de zvonuri și speculații, noile iPhone-uri au fost în sfârșit lansate. iPhone-ul X este o ediție specială, iar iPhone 8 Plus are un ecran mult mai mare de 5,5 inchi. iPhone 8 servește drept succesor al iPhone-ului 7 lansat anul trecut. Noul iPhone se poate precomanda, vineri, 15 septembrie, iar săptămâna viitoare pe 22 septembrie va fi disponibil. Telefonul vine în două capacități de memorie, 64GB și 256GB.

La fel ca predecesorul sau, iPhone 8 are un display de 4.7 inci Retina HD si un corp din aluminiu. Are un aspect nou, cu spatele din sticlă armată, și permite încărcarea fără fir. IPhone-ul este încă rezistent la praf și apă (satisfăcând standardele de protecție IP67) și culorile disponibile sunt argintiu, gri și auriu.

Apple a actualizat, de asemenea și camera foto a noului iPhone. Deși are încă un foto shooter pe partea din spate de 12 megapixeli și o stabilizare optică a imaginii, acesta dispune de filtre de culoare suplimentare, un nou senzor și un software care ajută la reglarea efectelor de iluminare. Înregistrarea video la viteză redusă de 1080p a devenit și mai ușoară, ajungând la 240 de cadre pe secundă (dublu față de anul trecut).

Atât iPhone 8, cât și iPhone 8 Plus seamănă parțial cu cele iPhone 7 și iPhone 7Plus (și destul de mult cu iPhone 6S și iPhone 6S Plus), însă finisajele de culoare sunt puțin diferite.

Noile moduri de fotografiere, cum ar fi funcția beta de iluminare a portretului, adaugă efecte de iluminat fanteziste fotografiilor din modul Portret.

Cel de-al 8-lea iPhone este ca un laptop cu un nou procesor în interior. Și este dezamăgitor faptul că cele mai mici iPhone 8 nu are camere foto duble. Drept urmare, iPhone 8 nu are efectele modului Portret.

Având un procesor proprietar de 6 nuclee, cu 64 de biți A11 Bionic, iPhone 8 se presupune că rulează cu 30% mai rapid decât procesorul de anul trecut A10 și funcționează mai eficient când puterea bateriei rămâne la jumate. Cu ajutorul procesorului A11, Apple lansează iPhone-ul în aplicații și jocuri legate de AR, o industrie care a fost deja explorată de companii concurente precum Facebook, Google și Microsoft. Noul iPhone are ultimul upgrade iOS 11, care prezintă noi emoji, animați, mai multe limbi cu serviciile de traducere ale lui Siri și un meniu reînnoit al Centrului de Control.

back to top