Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de evenimente menite sa celebreze 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei

Primaria Municipiului Bucuresti, prin institutiile de cultura din subordine, organizeaza in acest an o serie de evenimente menite sa celebreze 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei, conform unui comunicat de presă al Primariei Municipiului Bucuresti.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Ii invit pe bucuresteni dar si pe turistii care in acest sfarsit de saptamana viziteaza Capitala Romaniei, sa participe la o serie de evenimente de exceptie, menite sa marcheze peste 5 secole de existenta a Bucurestiului. Am ales in acest an sa oferim, in deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucurestiului, un concert de tinuta, extraordinar, al Angelei Gheorghiu. Un alt eveniment care deja si-a castigat renumele pe piata internationala de profil este IMapp, ajuns deja la cea de-a patra editie, si la care participa anual, peste 50.000 de spectatori. Tot in cadrul Zilelor Bucurestiului va avea loc un spectacol Pink Martini, se organizeaza expozitii, spectacole de teatru in aer liber si multe alte manifestari speciale. Intrarea la toate aceste evenimente este libera, astfel incat toti bucurestenii sa se poata bucura de zilele orasului lor”.

Spectacol exceptional Angela Gheorghiu

Concertul extraordinar susținut de starul internațional Angela Gheorghiu este spectacolul care marchează deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, spectacolul-eveniment are loc pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu concertează la București, alături de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincăi, iar dirijorul spectacolului este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

iMapp Bucharest – spectacole de video mapping și concert Pink Martini

Programul Zilelor Bucureștiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de video mapping și concerte rock tot în Piața Constituției. Primăria Capitalei, prin creart, organizează pentru al patrulea an consecutiv, concursul internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, în Piața Constituției.

Inainte de proiectiile pe Casa Poporului, incepand cu ora 17.30, pe scena vor urca DJ-ul român Paul Damixie, trupa Moonlight Breakfast si apoi, incepând cu ora 21:00, înaintea concursului de 3D video mapping, concert Pink Martini.

Concert maraton Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band, concurs de fotografie si campanie umanitara anti-bullying

Concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Bucharest 2017 face parte din evenimentul iMapp Bucharest și are ca scop promovarea interacțiunii dintre cultura locală și comunitățile de artiști români și internaționali, adresându-se rezidenților oricărei țări din Uniunea Europeană. Totodata, Asociația Părinților Isteți (API) atrage atenția la iMapp Bucharest asupra riscurilor fenomenului de bullying, printr-o proiecție pe fațada Casei Poporului.

Tot in cadrul evenimentului iMapp Bucharest, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global își va prezenta câștigătorii ediției din 2017 printr-o proiecție în premieră pe Casa Poporului.

De asemenea, tot in Piata Constitutiei,  duminică, 17 septembrie, incepand cu ora 18:00, are loc concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band

Concerte si spectacole de teatru la Palatul Mogosoaia

Primăria Municipiului București și Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” organizeaza la Palatul Mogosoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzică românească veche

Astfel, in data de 15 septembrie, actorii teatrului ”Ion Creangă” vor prezenta piesa de teatru ”Goe în Țara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern ”AS”, din cadrul Palatului Național al Copiilor București au pregatit un spectacol special. A doua zi pe scena va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completată cu piesa de teatru ”Sicilianul” de Moliere.

Duminică, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune in scena o adaptare a lucrării ”Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va închide cu un spectacol susținut de grupul vocal de muzică veche Anton Pann, condus de Constantin Răileanu.

Alexandra Nechita expune in Premiera la București

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureștiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

Kids City in Parcul Cismigiu

Primăria Municipiului București, prin Proedus, organizeaza in Parcul Cismigiu Kids City. In weekendul 15-17 septembrie, evenimentul, dedicat copiilor, include ateliere de creație, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gașca Zurli și mulți alți artiști. Festivalul Kids City începe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică se va desfășura în intervalul orar 10.00-22.00.

back to top