IRON MAMS si ANTHEA au avut bootcamp de Kizomba in cadrul SALSA WEEK & KIZOMBA 2016 (Editia a XII-a)

Asociatia Romana de Dans si Wilmark Dance Academy au organizat, in perioada 1-7 august 2016, la Vama Veche, Festivalul Salsa Week-eveniment etalon in comunitatea latino din Europa. Salsa Week a fost dedicat in totalitate iubitorilor de muzica si dansuri latino-americane din tara si strainatate fiind supranumit si “Vacanta salsistilor”.

ION MAMS si ANTHEA au avut bootcamp de Kizomba in cadrul SALSA WEEK & KIZOMBA 2016 (Editia a XII-a). Timp de 6 sile cursantii de la bootcamp au invatat, sub indrumarea experta a celor doi, pasii de dans si coregrafia si au urcat pe scena in cadrul show-lui  care a avut loc sambata seara, 6 august 2016.

Timp de sapte zile, participantii Festivalului Salsa Week au trait „the real latin flavour” prin lectii de dans si show-uri demonstrative sustinute de catre campionii Romaniei, reprezentantii scolilor din tara de profil si invitatii speciali ai evenimentului. Fiecare zi din cadrul festivalului a fost unica. Workshop-urile sustinute de catre artistii internationali pe teme diverse (reggaeton, salsa, bachata, balet, zouk, kizomba si tango argentinian) si petrecerile tematice cu dress code-uri alese: Romantic Night, White Party, Rock Party si Color Party au fost ingredientele unui festival latino autentic. Wilmark, gazda principala a evenimentului, a intretinut atmosfera petrecerilor latino americane. (Wilmark este Maestru de Ceremonii, dansator, coregraf, membru al juriului “Dansez pentru Tine” si jurat responsabil cu miscarea scenica in cadrul show-ului TV “KidSing”).

In cadrul Festivalului au avut loc concursuri importante, printre care: –Romania Latin Dance Cup 6th edition, concurs de interes major in cadrul caruia a fost desemnata perechea care va reprezenta Romania la World Latin Dance Cup, Miami USA: –Romania Latin Dance Cup Copii; Salsa Week Team Contest – premierea celei mai bune trupe de salsa din Romania; –Free Style Contest – Cea mai buna pereche salsa la liber (improvizatie).

Printre invitati la eveniment a fost si Mamadou Traoré, artist și professor, mai bine cunoscut sub numele de Iron Mam’s, este un dansator talentat din Elveția, care, având în vedere trecutul său din Senegal și Mali, și-a început cariera de dans cu dansuri africane și hip-hop. Apoi, el a descoperit câteva dansuri, cum ar fi salsa și bachata, iar mai târziu s-a indragostit de Kizomba. Prin experiența sa ca dansator și abilitatea sa de a se adapta la diferite dansuri cu foarte mare ușurință, Iron Mam’s a fost capabil de a isi crea propriul stil unic Kizomba, ceea ce i-a permis să câștige numeroase concursuri, cum ar fi:  KizEvent Oise, Kizomba In Love, Open Kizomba Franța, precum și Campionatul Internațional Open Kizomba 2013 Madrid, unde a iesit victorios.

Profesor renumit si recunoscut la nivel mondial, preda majoritatea cursurilor sale de dans în Franța si în alte țări precum Italia, Germania, Grècia, Romania, Bulgaria, Belgia si Martinica. Cursurile sale sunt pline de viață, bucurie și umor bun, râsete și voie buna.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că în spatele fiecărui om mare este o femeie, iar Iron Mam’s nu face nici o excepție. Fara un anunț oficial, de ani de zile această femeie este umbra lui de dans, iar acum este prezentata si publicului larg. Cu un succes imens, Anthea este acum partenera oficiala a lui Iron Mam’s.

Complexitatea, complementaritatea și înțelegerea profundă reciproca, fac această pereche o echipă câștigătoare, iar simplitatea, partajarea și convivialitatea sunt lor cuvintele de ordine. „Danseaza cu inima”, motto-ul lor, denota una dintre cele mai mari calitati a acestora: acești artiști au inima de dansatori.

Împreună cu partenera actuala de dans Anthea, Iron Mom’s predă multe clase și ateliere de lucru în întreaga lume și ne va inspira pe noi toți la a 3-a ediție a festivalului BERLIN KIZZES în ianuarie 2017.

Evenimentul a fost gazduit in incinta complexului D’Or, unde participantii au avut la dispozitie camere spatioase de 2 si 3 stele. Restaurantul si piscina au fost piesle de rezistenta ale festivalului.

Evenimentul SALSA WEEK & KIZOMBA 2016 (Editia a XII-a) nu ar fi putut avea loc fara sustinerea partenerilor: Bestevent (sunet si lumini si scena), Victor print (Tipografia), Delta Force (paza si protectie), Scoala de make-up Ramona Chirita.

PRIAevents, cu o experienta de peste 10 ani in organizarea de evenimente premium, a fost de asemenea, unul dintre cei mai importanti sustinatori.

back to top