LANCAIR MAKO a fost lansat

Timp de zeci de ani Lancair a fost în fruntea mișcărilor, pentru a crește viteza, stilul și sofisticarea avioanelor kit. Dar compania și-a pierdut concentrarea pe măsură ce urmărea o varietate de proiecte de aviație și a trecut printr-o serie de schimbări ai proprietarilor. Acum, Lancair se întoarce la rădăcinile sale elegante cu Mako, un avion spațios, puternic, cu patru locuri, care este aproape identic cu Lancair ES – dar mai rapid – cu o viteză de croazieră de aproximativ 200 KTAS.

„Continuăm linia Lancair, dar o facem cu tehnologia din secolul 21 și actualizăm o linie de produse care a fost neglijată de mult timp”, a declarat Conrad Huffstutler, președintele Lancair. „De asemenea, oferim clienților o gamă foarte largă de opțiuni, astfel încât fiecare să își poată personaliza aeronava.”

Mako, de exemplu, poate zbura cu un motor Continental sau Lycoming cu șase cilindri, cu un side-stick sau cu un stick central, cu dispozitivul de aterizare față fix sau retractabil. (Dispozitivul retractabil adaugă aproximativ 12 noduri la viteza maximă Mako.)

Huffstutler și familia sa au folosit Sierra Industries, un magazin de upgrade și modificare a aeronavelor din Texas, care a dezvoltat sute de certificate suplimentare pentru Cessna Citations, Beech 400s și alte jeturi de business.

Compania deținea, de asemenea, un Lancair IV-P pe care îl folosea pentru comutarea la întâlniri de afaceri în toată Texasul, iar Huffstutler a spus că i-a apreciat viteza, stilul și eficiența.

Kiturile Mako au un preț de vânzare care pornește de la 127.000 $. Avioanele finalizate vor costa între 250.000 și 500.000 de dolari, în funcție de opțiuni.

Huffstutler a declarat că compania intenționează să ajute clienții să producă avioane pentru aproximativ jumătate din costul unui avion nou din fabrică, de înaltă performanță.

„Aducem calitatea și mentalitatea pe care am dezvoltat-o de-a lungul multor ani în lumea aeronautică certificată la Lancair”, a spus Huffstutler. „Dar o facem într-un mod care să elimine costurile inutile și să ofere performanțe și valori mult mai mari”.

back to top