Monika Puiu: „Este mare nevoie de baieti care sunt interesati in domeniul agricol, in domeniul tehnic”

În cadrul conferinței si galei PRIA Women in Agriculture, care a avut loc la Teatrul National București, în data de 20 martie 2017, eveniment în cadrul căreia au fost recunoscute și premiate eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești, doamna Monika Puiu, a fost lector si totodată a primit Premiul pentru Leadership în Domeniul Agriculturii. Dânsa a menționat că “este mare nevoie de băieți care sunt interesați în domeniul agricol, în domeniul tehnic, vreau să încep o astfel de educație și vor fi bine educați în domeniul agricol”.

De asemenea, într-un interviu acordat pentru revista-ferma.ro, doamna Puiu a declarat că „Elevii învaţă meseria de mecanic agricol la cele mai bune standarde disponibile pe piaţă în acest moment. Acum suntem în căutarea viitorilor candidaţi. Pe această cale mă adresez tinerilor între 14 şi 16 ani care doresc sa urmeze o carieră în acest domeniu de activitate. După trei ani, aceştia au şansa de a învăţa o profesie, de a se certifica şi a se angaja. Iar asta poate fi doar o rampă de lansare pentru o viitoare carieră. Pornind de la această bază, ei pot deveni ulterior şefi de service la noi sau şefi de fermă, ori să-şi deschidă propria afacere de reparaţii pentru utilaje agricole”

Asociația Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR) dorește să rezolve problema mecanicilor agricoli. Aceasta este intenția companiilor implicate în acest proiect, care doresc într-un timp relativ scurt integrarea mecanicilor agricoli în sistemul educațional de stat

Până în luna iunie a anului curent, viitorii cursanți sunt invitați să-şi depună dosarele de înscriere pentru proba de preselecție.

Doamna Monika Puiu, este Preşedinte APIMAR, dar deţine şi funcţia de Director la NHR Agropartners, una dintre companiile implicate în acest ambiţios proiect, alături de Titan Machinery, IPSO Agricultură, MEWI, AgroConcept şi Farm Tech.

back to top