Noi surse de dezvoltare au fost dezbatute la conferinta PRIA Piețe de Capital – Atragerea de finantare prin IPO

Societatea de avocatură Dentons în parteneriat cu PRIAevents, a organizat în data de 2 iunie 2016 conferința “PRIA Piețe de Capital – Atragerea de finanțare prin IPO” (PRIA Capital Markets – Raising Finance through IPO) – un eveniment care a beneficiat de prezentări de actualitate pentru piața de capital din România cât și exemple din alte țări.

Conferința s-a desfășurat sub forma unei prezentări interactive despre cum se poate atrage finanțare prin lansarea unei oferte publice inițiale (IPO) și s-a adresat companiilor care vor să afle mai multe detalii despre listarea la bursă. Temele de discuție au inclus: puncte importante și provocările listării companiilor la bursă, procedura procesului de listare, alegerea celei mai bune strategii de Ofertă Publică Inițială și altele.

Participanții au aflat despre listarea companiilor de stat, dar și a celor private. De asemenea, antreprenorilor li s-au prezentat multe detalii despre listarea la bursa și creșterea propriilor afaceri, cat si despre performanța financiară și imbunătățirea rapoartelor.

Lectorii care au luat cuvântul în cadrul conferinței au fost: Florentina Boboc, Director Direcția Reglementare – Autorizare ASF; Anda Todor, Managing Partner, Dentons; Ionuț Simion, Country Managing Partner, PwC România; Nikolas Colbridge, Partner, Dentons; Alexandra Smedoiu, PwC România; Bogdan Câmpianu, Managing Director, Wood & Co, Septimiu Stoica, Of Counsel, Dentons, Marcin Wojcicki, Director Business Development and Marketing, BVB și Marius Dan, Investor Relations Director, Franklin Templeton Investments.

Anda-Todor-5002

Doamna Anda Todor, Managing Partner la Dentons, in cuvantul de dechidere, a sustinut ca „piata de capital din Romania are potential si poate reprezenta o alternativa de finantare pentru companiile de stat, cat si pentru companiile private”. Totodata, Doamna Todor a marturisit ca a fost “implicata acum cativa ani in proiectul listarii pachetului minoritar al companiei de gaze RomGaz. Si din experienta mea, numai o buna cunoastere a legii, o foarte buna pregatire a companiei si un dialog excelent cu reglementatorul, pot sa garanteze o listare de success”.

ionut-simion

Domnul Ionut Simion, Country Managing Partner la PWC Romania, este de parere ca este de salutat un astfel de eveniment in Romania. De asemenea Domnul Simion a pus accentul pe anticiparea pietei de capital din Romania: “Prin prisma pozitiei pe care am avut-o de-a lungul timpului am participat la multe discutii privind dezvoltarea pietei, din punct de vedere a legislatiei fiscale a Pietei de Capital din Romania. Si am fost martorul incercarilor, unele mai reusite, altele mai putin reusite in cea ce priveste alinierea legislatiei sau creearea unei legislatii prin care sa faca mediul, sa determine investitorii sa-si plaseze disponibilitatile in Romania.”

Profesioniști de top au prezentat principalele aspecte legale, tehnice, de taxe și financiare privind lansarea unei oferte publice inițiale.

Evenimentul a beneficiat de traducere simultană, iar participarea a fost gratuită.

Parteneri ai conferinței au fost: Bursa de Valori București, Fondul Proprietatea, AmCham Romania, Camera de Comerț Româno-Engleză, iar partenerii media ai conferinței sunt: Agerpres, Transilvania Business, Wolters Kluwer, Manager.ro, 9 O’clock 9AM și are loc cu sprijinul AmCham Romania.

Mai multe detalii, agenda evenimentului “PRIA Piețe de Capital – Atragerea de finanțare prin IPO”, dar și pe pagina: www.priaevents.ro/pria-capital-market/

Despre Dentons

Dentons este prima firmă de avocatură globală policentrică din lume. Aflată în topul 20 al Acritas 2015 Global Elite Brand Index, firma nu ezită să iasă din tipare, oferind în mod constant servicii care nu fac rabat de la calitate şi de la asigurarea celui mai bun raport între calitate şi preţ, remarcându-se totodată prin noutate şi inventivitate. Dentons are ca scop să le ofere clienţilor săi un avantaj competitiv şi este în permanentă legătură cu comunităţile în care clienţii săi doresc să îşi desfăşoare activitatea, deoarece conştientizează faptul că înţelegerea culturilor locale este esenţială pentru încheierea cu succes a unei tranzacţii, pentru soluţionarea unui litigiu sau pentru depăşirea unei provocări în afaceri. Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume la ora actuală, cu mai mult de 125 de sedii situate în peste 50 de ţări, are la bază o echipă preocupată să creeze soluţii flexibile, personalizate, perfect adaptate necesităţilor locale, naţionale şi globale ale clienţilor publici şi privaţi de orice dimensiune. www.dentons.com

Despre PRIA

Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium de business, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei. PRIAevents organizează conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

back to top