Presedintele ANIS, Teodor Blidăruș participa la Conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii românești deja consacrate, pot afla tot ceea ce au nevoie să știe despre licențe, drepturi de autor, mărci, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, în cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 4 octombrie 2016, hotel Sheraton București, sala Iridium, începand cu ora 9,30.

Trăim într-o era digitală, o era a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizata  creează o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a invăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificănd de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și aceștia sunt extrem de atenți la protecția investițiilor prin proprietate intelectuală – drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări si pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

Vrei să afli cum iți protejezi investițiile prin intermediul proprietății intelectuale? Atunci nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property este de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanți ai mediului universitar, ai autorităților și a presei de specialitate.

Printre temele de interes abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România, protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente și design, OSIM-strategia dezvoltarii protecției proprietații industriale în România, Concurența și Proprietatea Intelectuală, licențele și drepturile de autor, obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet, provocările pentru programele open source, legislația Europeană și naționala privind proprietatea intelectuală, protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări, aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurentă neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe pentru software, achiziții publice de software și cadrul legislativ actual.

La conferința PRIA IT&C and Intellectual Property lectori invitați sunt: Anca DEACONU  –  Director Direcția Brevete Invenție și Suport al Inovării, OSIM; Estella GUTTMAN  – Șef Birou Examinare Mărci Internaționale, OSIM; Cristian POPESCU  – Partener, Popovici Nițu, Stoica & Asociații; Corneliu MĂNESCU – Director General Adjunct Direcția Generală Societatea Informațională, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională; Teodor BLIDĂRUȘ – Președinte, ANIS; Gabriel CONDEȘTEANU – Director Direcţia Tehnologia Informaţiei, ONRC; Prof. Dr. Alexandru MARIN – Director, Oficiul de Transfer Tehnologic, Universitatea Politehnica București.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

PRIA IT&C and Intellectual Property se desfășoară cu sprijinul Camerei de Comerț România – Olanda, Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Camerei de Comerț România – Israel, Camerei de Comert Româno-Britanice, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii și NISSA.

Partener principal al evenimentului sunt Popovici, Nițu, Stoica&Asociații, iar parteneri media sunt Agerpres, 9AM News, Transilvania Business, Nine O’clock, IQads, MarketingPortal.ro, Wolters Kluwer Romania si Manager.ro

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA IT&C and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-itc-protection-through-intellectual-property/

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastră spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

back to top