PRIAevents, a organizat conferinta PRIA IT&C and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietatii intelectuale pentru sectorul IT&C, in 4 octombrie 2016, hotel Sheraton Bucharest , sala Iridium incepand cu ora 9,30.

Traim intr-o era digitala, o era a informatiei care este caracterizata prin trecerea de la revolutia industriala la revolutia digitala.  In zilele noastre, industria digitalizata  creeaza o economie globala digitalizata, high-tech, care influenteaza viata noastra de zi cu zi, modul de a invata, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sanatatea, de a face investitii si tranzactii, simplificand de multe ori procesele si chiar scazand costurile pentru producatori, dar si pentru cumparatori. Sectoare precum sanatatea, educatia,  industria,  telecomunicatiile, bancile si finantele, agricultura si mediul, constructiile si imobiliarele, energia si toate celelalte sectoare sunt dezvoltate prin intermediul digitalizarii.

Sunt vremuri de progres tehnologic accelerat caracterizat nu numai prin inovatie, dar si prin aplicarea acestor inovatii in tot ceea ce inseamna economia, sanatatea, educatia si viata noastra sociala.

Investitiile facute in intreaga lume in tehnologie si inovatie sunt uriase, iar in Romania sectorul IT printre cele mai dezvoltate si mai atractive pentru gigantii IT si acestia sunt extrem de atenti la protectia investitiilor prin proprietate intelectuala – drepturi de autorbrevete si inventiiinregistrare marci si design.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI

Anca DEACONU

Director Direcția Brevete Invenție și Suport al Inovării, OSIM

Vezi prezentare 

Estella GUTTMAN

Sef Birou Examinare Marci Internationale – OSIM

Cristian POPESCU

Partner, Popovici Nițu, Stoica & Asociații

Vezi prezentare

Corneliu MĂNESCU

Director General Adjunct Direcția Generală Societatea Informațională, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Teodor BLIDARUS

Presedinte, ANIS

Vezi prezentare 

Gabriel CONDEȘTEANU

Director Direcţia Tehnologia Informaţiei, ONRC

Prof. Dr. Alexandru MARIN –

Director, Oficiul de Transfer Tehnologic, Universitatea Politehnica București

Vezi prezentare 

AGENDA

Welcome coffee break si inregistrarea participantilor

9.30-10.00

IT&C si proprietate intelectuala. Studii de caz. Noutati legislative

10.00-12.30

Q&A

12.30-13.00

Lunch

13.00-14.00

Contextul investitional in sectorul IT&C din Romania? Care este procentul investitiilor straine, dar al celor antreprenoriale?

Cum sunt incurajate aceste investitii de catre statul nostru?

Ce ar trebui sa afle companiile din IT&C despre protectia prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?

OSIM – Strategia dezvoltarii protectiei proprietatii industriale in Romania si aplicarea politicii in domeniu. Studii de caz;

Ministerul Culturii si ORDA – reformarea proprietatii intelectuale in Romania, in contextul actual European;

Care este rolul Ministerului Public in apararea drepturilor de proprietate intelectuala, al protectiei  marcilor, brevetelor și inventiilor?

Concurenta si Proprietatea Intelectuala. Rolul Consiliului Concurentei in respectarea practicilor de concurenta loiala si a normelor de concurenta in sectorul IT&C.

Contrafacerea si pirateria in proprietatea intelectuala in IT&C

Licentele si drepturile de autor. Ce ar trebui sa stie companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licentele sau le distribuie?

Obtinerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?

Care sunt provocarile pentru programele open source? Ce ne sfatuiesc consultantii si ce trebuie sa stie companiile care dezvolta, distribuie sau utilizeaza astfel de produse?

Legislatia Europeana si nationala privind proprietatea intelectuala. Cum sunt aplicate si care sunt particularitatile acestora pentru sectorul IT&C?

Licentele si drepturile de autor. Ce ar trebui sa stie companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licentele sau le distribuie?

Obtinerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicatie sau program software pot fi brevetate?

Care sunt provocarile pentru programele open source? Ce ne sfatuiesc consultantii si ce trebuie sa stie companiile care dezvolta, distribuie sau utilizeaza astfel de produse?

Legislatia Europeana si nationala privind proprietatea intelectuala. Cum sunt aplicate si care sunt particularitatile acestora pentru sectorul IT&C?

Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor daca sunt copiate numai parti functionale ale codului software?

Patentele pot proteja aspecte functionale ale software-ului, iar drepturile de autor protejeaza expresia concretă a unui program de calculator. Cand este mai bine sa te protejezi prin folosirea drepturilor de autor sau prin aplicarea pentru brevet?

Patentele pot sa va dea un avantaj competitiv. Cand este mai bine sa fie depuse cererile si cu cat timp inainte de a lansa produsul?

Protectia programelor de calculator – legislatia actuala si provocari;

Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurenta neloiala, drepturile si obligatiile, termeni si conditii pentru licente pentru software;

Termeni de vanzare si revanzare, taxe internationale si nationale si protectia datelor, e-commerce;

Achizitii publice de software si cadrul legislativ actual;

Rolul consultanților pentru creșterea culturii marcilor, brevetelor și proprietății intelectuale in mediul de afaceri

Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultantilor si consilierilor de proprietate intelectuala?

IT&C and Intellectual Property

In Romania, antreprenoriatul in industria IT&C ocupa un loc extrem de important. Din ce in ce mai multi investesc in software, aplicatii, antivirusi si altele.

De aceea, proprietatea intelectuala este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situatia economica, sociala şi culturala a unei tari si pentru protejarea investitiilor in tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componenta strategica pentru dezvoltarea economica si pentru progresul umanitatii este strans legata de domeniul proprietatii intelectuale.

Ai aflat cum iti protejezi investitiile prin intermediul proprietatii intelectuale. Noutati si studii de caz au fost prezentate in cadrul PRIA IT&C and Intellectual Property au fost de folos pentru activitatea companiei tale.

PRIA IT&C and Intellectual Property a fost de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din Romania atat antreprenori, dar si reprezentanti ai companiilor multinationale, pentru directorii juridici și consultantii juridici din cadrul companiilor private si de stat din Romania, pentru judecatori, procurori si reprezentanti ai mediului universitar, ai autoritatilor si a presei de specialitate.

Locatie eveniment

Sheraton Bucharest Hotel

Sala Iridium

 

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Sheraton Bucharest Hotel

Sala Iridium

Calea Dorobanți 5-7, 010551București

T  | 021 201 5000

W | http://sheratonbucharest.com/

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul? Participa la conferinta PRIA IT&C – Protection through Intellectual Property

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top