PRIAevents, sub egida ORDA, a organizat PRIA Copyright and Intellectual Property, un eveniment complet dedicat în special drepturilor de autor şi drepturilor conexe. Seminarul a aut loc în data de 29 iunie 2017, începând cu ora 9.00, la hotel Radisson Blu, Sala Atlas.

Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală a unei ţări.

Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

Drepturile de autor și drepturile conexe influențeaza viața de zi cu zi, inclusiv activitatea companiilor, pornind de la muzica ascultată şi filmele vizionate, continuând cu licențele pentru programele de calculator şi prevederile din contractele angajaților şi terminând cu muzica şi imaginile folosite pe reţelele de socializare sau pentru producție și publicitate. Lista poate continua.

Acest seminar s-a adresat mediului de afaceri, mai exact președinţilor companiilor care produc jocuri sau programe de calculator, directorilor de dezvoltare, directorilor de marketing sau comunicare, directorilor agențiilor de publicitate sau ai caselor de producție de film, editorilor, designerilor, directorilor companiilor de amenajări interioare, reprezentanţilor companiilor de cablu, radiourilor, televiziunilor sau ai organismelor de gestiune colectivă.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-05-24 09:30:00 2016-05-24 21:00:00 Europe/Bucharest PRIA - Aviation Aviatia este un domeniu de importanta crescuta pentru business-uri, pentru economie in general, dar si pentru apararea tarii in contextul geopolitic actual. Conferinta PRIA Aviation aduce in discutie proiecte noi si cele mai importante teme & propuneri de schimbare a legislatiei în domeniu. PRIA Aviation reuneste cei mai importanti leaderi ai industriei, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai consiliilor judetene, producatori si operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri si elicoptere, companii care au produse luxury, scoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente si articole de aviatie. Nu vor lipsi pilotii de aviatie de business si de aviatie generala, dar si cei care sunt pasionati de aviatie. De asemenea, vor fi prezente la conferinta si industriile conexe: reprezentanti ai hotelurilor, ai companiilor de inchirieri masini, investitori, companii de asigurari, bancheri, avocati, consultanti, dar si reprezentanti ai mass-mediei. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Constanța MOISESCU

Judecător SECŢIA A III A CIVILĂ

Doru Adrian PĂUNESCU

Director General, ORDA

Irina LUCAN ARJOCA

Director General Adjunct, ORDA

Ana Maria MARINESCU

ASDPI

Adina SCRIOSTEANU

AIMR

Razvan MURARIU

Reprezentant DICE, în cadrul IGP

Reprezentant Ministerul Culturii și Identității Naționale

Reprezentant Ministerul Public

Reprezentant Curtea de Apel București

Reprezentant Senatul României

Reprezentant Camera Deputaților

AGENDA

Prevederi pentru o mai bună protejare a intereselor creatorilor şi artiștilor, ca titulari ai drepturilor de autor și ai drepturilor conexe

 1. Transpunerea în legislația națională a Directivei nr. 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe şi acordarea de licenţe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piaţa internă
 • Ce modificări referitoare la organizarea, funcționarea și desfășurarea activității organismelor de gestiune colectivă presupune acest proiect de lege? Reguli menite a asigura transparenţa activităţii acestora, precum şi posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate şi repartizate sumele provenite din drepturi.
 • Utilizarea operelor protejate prin drepturi de autor şi drepturi conexe necesită acordarea de licenţe de către diferiţi titulari ai drepturilor de autor. Ce aleg aceştia?
 • Gestiunea individuală sau colectivă a drepturilor deţinute? Doresc să încredinţeze gestiunea acestor drepturi unor entităţi de gestiune independente?
 • Acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă
 • Negocierea metodologiilor după care se plătesc remuneraţiile datorate de utilizatorii de opere, precum şi referitoare la componenţa comisiilor de negociere a acestor metodologii
 • Eliminarea procedurii arbitrajului și înlocuirea acesteia cu procedura medierii.
 1. Proprietatea intelectuală – impact pentru economie, societate şi cultură.
 • Rolul industriilor creative.
 • Strategia naţională în domeniul PI.
 1. Contrafacerea și pirateria în domeniul proprietăţii intelectuale
 • Care este rolul Ministerului Public în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală? Dar al Ministerului de Interne.
 1. Mediul de afaceri și proprietatea intelectuală
 • Ce trebuie să ştie companiile atunci când achiziţionează licenţe pentru programe de calculator? (distribuirea și licențierea software, soluții enterprise, cloud de securitate, inclusiv cloudul public și privat, programele open source, înscrierea acestora în RNPC);
 • La ce trebuie să aibă grijă departamentele de HR când întocmesc contractele pentru drepturi de autor și proprietate intelectuală?
 • Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților și consilierilor de proprietate intelectuală?
 • Care este necesitatea pentru serviciile consultanților și avocaților în acest caz?
 • Creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri și protejarea drepturilor de autor

PRIA Copyright and Intellectual Property

PRIA Copyright and Intellectual Property a fost de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consilierii juridici din cadrul companiilor private sau de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și ai presei de specialitate.

Locatie eveniment

Radisson Blu Hotel, Bucharest

 Sala Atlas

PARTENERI SI POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

email-icon

ADRESA EVENIMENT

Radisson Blu Hotel, Bucharest

Sala Atlas

Calea Victoriei 63-81, București, 010065

 

T  | 021 311 9000

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA PRIA COPYRIGHT AND INTELLECTUAL PROPERTY

back to top