PRIAevents, organizează conferința PRIA Environment în 28 februarie 2024, de la 9,30– una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.
Ne bucurăm să avem asemenea parteneri principali pentru această dezbatere importantă: RER ECOLOGIC GROUP, RETIM, GREEN GROUP, Asociatia Romana pentru Ambalaje și Mediu, FCC ENVIRONEMNTAL SERVICES, Coalitia pentru Economie Circulara – CERC, Fepra, PROFESSIONAL RECYCLE, Asociația OIREP Ambalaje, ASPAPLAST, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, RUCODEM, Asociatia Municipiilor AMR, ANRSC, Coca-Cola HBC Romania, AS Metal si Greenpack.
În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile de mediu si anume, reciclare, salubrizare, OIREP-urile, UAT-urile, ADI-urile alături de autoritățile centrale (Ministerul Mediului, ANRSC, ANM si garda de Mediu), și cele locale – primării și consilii județene, dar și producătorii și retailerii și asociații.
Ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu pentru aceștia, precum: Ord. 133, Ord. 125 și cum au funcționat lucrurile după adoptarea lor, legea de aprobare pentru clearing house, Raspunderea extinsă și pentru alte categorii, în afară de plastic, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.
Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum putem imbunătăți activitatea fie că vorbim de privat sau de stat și cum se poate eficientiza colaborarea, cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.
De asemenea, cei care participa vor primi si un tur personalizat la expozitia „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă, în premieră în România, la ARCUB – Hanul Gabroveni, o selecție de creații ale celebrului artist catalan – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Salvador Dalí.
Mircea FECHET
Ministrul Mediului, Apelor şi PădurilorRadu MERICA
Director General, RER Ecologic GroupFlorian POP
Director General, FCC EnvironmentDan PASCU
Director General, RETIM Ecologic ServiceAlin VIȘAN
Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu(ARAM)Constantin TOMA
Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România/Primar BuzăuConstantin DAMOV
Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green GroupIonut GEORGESCU
Director General, FEPRAGeanin ȘERBAN
Președinte, Asociația OIREP AmbalajeConstantin OPRAN
Președinte, ASPAPLASTIonel TESCARU
Președinte, ANRSC, participă la PRIA EnvironmentCristian LAZĂR
CEO, GreenpackConstantin APOSTOL
CEO, AS MetalRoxana ȘUNICĂ
Director Executiv, Directia Servicii Publice, Primaria CapitaleiRaluca VOIVOZEANU
Moderator - CEO, PRIAeventsColectarea deșeurilor și reciclarea Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC. Cum au funcționat colaborările după adoptarea acesteia? Legea pentru sistemul Clearing House – ce presupune aceasta și cand va fi aprobată? Ordonanța 125. Status și rezumat după adoptare Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Cre este rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Dar al asociațiilor? Companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw acum? Cum imbunătățesc aplicațiile și tehnologia în general transparența în acest sector? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani. Cine suportă această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități? Răspunderea extinsă a producătorului Radiografie a modalitatății de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, detalii de la organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE, respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021 Raspunderea extinsă a producătorului și pentru alte categorii de produse în afară de plastic Colaborarea dintre Autoritățile locale, UAT-uri, ADI-uri, OIREP-uri, companii salubrizare, reciclare.
10:00 - 12:30