PRIA Environment

28.02.2024 - ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

REGISTER

PRIAevents,  organizează conferința PRIA Environment în 28 februarie 2024, de la 9,30– una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

Ne bucurăm să avem asemenea parteneri principali pentru această dezbatere importantă: RER ECOLOGIC GROUP, RETIM, GREEN GROUP, Asociatia Romana pentru Ambalaje și Mediu, FCC ENVIRONEMNTAL SERVICES, Coalitia pentru Economie Circulara – CERC, Fepra, PROFESSIONAL RECYCLE, Asociația OIREP Ambalaje, ASPAPLAST, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, RUCODEM, Asociatia Municipiilor AMR, AS Metal si Greenpack.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile de mediu si anume, reciclare, salubrizare, OIREP-urile, UAT-urile, ADI-urile alături de autoritățile centrale (Ministerul Mediului, ANRSC, ANM si garda de Mediu), și cele locale – primării și consilii județene, dar și producătorii și retailerii și asociații.

Ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu  pentru aceștia, precum: Ord. 133, Ord. 125 și cum au funcționat lucrurile după adoptarea lor, legea de aprobare pentru clearing house, Raspunderea extinsă și pentru alte categorii, în afară de plastic,  taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum putem imbunătăți activitatea  fie că vorbim de privat sau de stat și cum se poate eficientiza colaborarea, cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

De asemenea, cei care participa vor primi si un tur personalizat la expozitia „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă, în premieră în România, la ARCUB – Hanul Gabroveni, o selecție de creații ale celebrului artist catalan – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Salvador Dalí.

START

5
DAYS
18
HOUR
58
MIN
49
SEC

SPEAKERS

Mircea FECHET

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Radu MERICA

Director General, RER Ecologic Group

Florian POP

Director General, FCC Environment

Dan PASCU

Director General, RETIM Ecologic Service

Alin VIȘAN

Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu(ARAM)

Constantin TOMA

Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România/Primar Buzău

Constantin DAMOV

Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Ionut GEORGESCU

Director General, FEPRA

Geanin ȘERBAN

Președinte, Asociația OIREP Ambalaje

Constantin OPRAN

Președinte, ASPAPLAST

Raluca VOIVOZEANU

Moderator - CEO, PRIAevents

AGENDA

Inregistrarea Participantilor și Welcome Coffee

09:30 - 10:00

Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC. Cum au funcționat colaborările după adoptarea acesteia? Legea pentru sistemul Clearing House – ce presupune aceasta și cand va fi aprobată? Ordonanța 125. Status și rezumat după adoptare Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Cre este rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Dar al asociațiilor? Companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw acum? Cum imbunătățesc aplicațiile și tehnologia în general transparența în acest sector? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani. Cine suportă această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități? Răspunderea extinsă a producătorului Radiografie a modalitatății de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, detalii de la organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE, respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021 Raspunderea extinsă a producătorului și pentru alte categorii de produse în afară de plastic Colaborarea dintre Autoritățile locale, UAT-uri, ADI-uri, OIREP-uri, companii salubrizare, reciclare.

10:00 - 12:30

Q&A. Concluzii

12:30 - 13:00
PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 27 februarie 2024 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

LOCATION

ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Environment

REGISTER
back to top