PRIA Fire Safety of Buildings/online/on-site

8.04.2022 - ARCUB str. Lipscani 84-90

REGISTER

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety of Buildings, online și on-site în 8 aprilie 2022, începând cu ora 9:30, unde vom afla noutățile legislative, trend-uri și vom  dezbate despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperim care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor și pentru eficiența energetică a acestora.

Partenerii Principali sunt  Prysmian Group Romania Danfoss, CMC Broker, APPCR și  Romania Green Building Council.

Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților  alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii  din diferite  sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite  logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri  și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători,  bănci, avocați și reprezentanți  ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.

Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.

Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb de Informații pentru Foc și pentru prima dată, o directivă europeană, include cerințe despre siguranța la incendiu a clădirilor. Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Crește eficiența energetică dar poate crește şi riscul de incendii. Suntem pregătiți să facem față.

În continuare, în România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu!

De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de peste 23 de ani.

De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică?

Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.

Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimbă:
– Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte
– Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât ți pentru birouri, școli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli  de concerte

În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

În România mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului și alte 600 sunt spitalizate în fiecare an.

Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de

testare existente nu le-au depășit.

Care ar putea fi rolul asiguratorilor? Al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim?

Cum previn companiile energetice riscul de incendiu? Cum contribuie la eficiența energetică a clădirilor?

Ce campanii au companiile din energie in Acest sens? Dar ce investiții prevăd pe viitor?

START

606
DAYS
18
HOUR
29
MIN
52
SEC

SPEAKERS

Constantin NISTOR

Chief Commercial Officer, Prysmian

Cristian Gheorghe

Președintele APPCR (Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România)

Justin TANASE

Construction Quality Management, Blue Fire Safety Solutions

Marius MAIER

Managing Partner, CMC Grup Risk Advisor 

Prof Dr.Dorin BEU

Președinte, ROGBC Transilvania

Arh. Florih ENACHE

Coordonator, #BETTER

Sorin CALOTA

Vicepreședinte, ARISI - Asociația Română a Inginerilor pentru Securitate la Incendiu

Adriana IFTIME

Director General, FPSC ( Federația Patronatelor Societăților din Construcții)

Lőrincz Barnabás

Director Executiv (Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă)

Mihai Mereuta

Presedinte, Liga Habitat

Raluca VOIVOZEANU

CEO. PRIAevents

Iuliana CHILEA

Director Executiv ASRO – Organismul Român de Standardizare

AGENDA

Start conferința

09:30 - 09:45

Ssesiune LIVE dezbateri- Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu și eficiența energetică? Care sunt noile trend-uri pe piața materialelor?

Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România? Cum poate fi îmbunătățită? Când va fi modificat Normativul de siguranță la foc 118/1, 118/2, 118/3? Va fi în 2022? Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului și a altora? Eficiența energetică a clădirilor – status România 2022 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul, în contextul creșterii prețului energiei? Clădirile verzi – care va fi ponderea lor în următorii ani? Materiale de construcții, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? Cum s-ar putea realiza creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri, parcurilor industriale, școlilor, spitalelor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice, muzeelor?

09:45 - 13:00

Q&A. Concluzii

13:00 - 13:15
Participă la ediția a 8-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste schimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!
Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților MLPDA, MAI, IGSU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de altă parte, eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce
facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.

Clădirile verzi și automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeană.
Ministerul Mediului joacă un rol important în acest sens în România.

Cabluri, materiale de construcții și finisaje rezistente la incendiu, produse de iluminat /
Legislație/ Colaborarea dintre proiectanți și furnizorii de materiale

LOCATION

ARCUB str. Lipscani 84-90

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Fire Safety of Buildings/online/on-site

REGISTER
back to top