PRIA Registered Trademarks 2019

19.07.2019 - InterContinental Hotel Bucuresti, Sala Fortuna et. 21

REGISTER

START

1600
DAYS
19
HOUR
10
MIN
0
SEC

SPEAKERS

Adrian NEGOIȚĂ

Director, Direcția Brevete de Invenție, OSIM

Mirela CROITORU

Judecător, Curtea de Apel București

Gabriela HURĂ

Şef Serviciu S.A.P.D.P.I, ANAF, Direcția Generală a Vămilor

Grațiela COSTACHE

Marca, OSIM

Adriana ALDESCU

Brevete, OSIM

Alice POSTAVARU

Protecția Desenelor, OSIM

Ionuț BARBU

Director General, OSIM

AGENDA

Welcome Coffee Break & Înregistrare

09:30 - 10:00

Mărci. Brevete. Proprietate Intelectuală. Noutăți legislative. Analize. Studii de caz

10:00 - 13:00

CONCLUZII ȘI Q&A

12:45 - 13:00

NETWORKING LUNCH

13:00 - 14:00
TEMELE CARE VOR FI ABORDATE PE TOATĂ DURATA SEMINARULUI:
Marca - element esenţial al strategiei companiilor, distinctiv pentru diferențierea față de concurență
Proprietatea intelectuală - impact pentru economie, societate şi cultură, dar și componentă strategică la progresul umanității, alături de brevete și invenții
OSIM - Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz
Cercetarea, documentarea în baze de date publice în domeniul brevetelor și mărcilor
Mărci naționale, mărci UE, mărci internaționale. Ce să ne alegem? Cum decidem ce ni se potrivește?
Ce ar trebui sa stie reprezentanții din: auto, agricultură și retail, farma, IT, constructii, industrie, retail, agricultură, energie, aviație, mediu și nu numai?
Ce trebuie să știe din acest domeniu companiile care fac export sau import? Cum asigură autoritățile vamale respectarea drepturilor de proprietate intelectuală ? Ar trebui să efectueze controalele relevante pe baza unor criterii de analiză a riscurilor?
Cu se pot evita întârzierile la înregistrarea unei mărci UE, dar a unei marci naționale?
Ce rol poate juca medierea în soluționarea conflictelor privind mărcile, dreptul de proprietate intelectuală și brevetele?
Companiile și instituțiile de stat – cum pot înregistra acestea mărcile? Dar brevetele?
Ce trebuie să știe companiile despre reînnoire? Cum se depune și cand anume?
Care sunt tipurile de mărci și de ce trebuie să le cunoaștem? Ce specificații au fiecare?
Protecția denumirilor de origine și indicațiilor geografice. Înregistrarea lor la nivel international.
Înregistrarea mărcilor de țară
Ar trebui să fie extinse astfel încât să includă și mențiunile tradiționale protejate pentru vinuri, precum și specialitățile tradiționale garantate?
Se poate introduce interzicerea publicității comparative pentru a se asigura protecția mărcilor? Rolul CNA și al Consiliului Român pentru Publicitate
Dreptul de a interzice acțiunile pregătitoare în legătură cu utilizarea ambalajelor sau a altor suporturi
Care sunt cauzele de decădere din drepturi și de nulitate?
Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală
Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri
Exemple de pozitive și negative de la lectori dar și de la participanți. Analiză pentru fiecare și prezentări, studii de caz interesante, utile pentru activitatea fiecăruia

CONTEXT
PRIAevents, in parteneriat cu OSIM, organizează seminarul PRIA Registered Trademarks – în data de 19 iulie 2019, seminar complex prin intermediul căruia consilierii, avocatii, directorii de marketing, cei care iși încep un business sau vor sa își protejeze business-ul, directorii de produs, directorii de dezvoltare și directorii juridici, vor beneficia de un seminar prin care pot învăța de la experții OSIM și de la consultanți tot ceea ce este nevoie pentru protejarea afacerii, despre creativitate și potențialul acesteia pentru fiecare business, după cum urmează:
- Cercetarea, documentarea în baze de date publice în domeniul brevetelor și mărcilor
Îregistrarea unei mărci (naționale, comunitare sau internaționale)
- Design, simboluri, etichete
- Soluționarea conflictelor privind mărcile,
- Dreptul de proprietate intelectuală și brevetele
- Studii de caz, exemple. Analize
- Noutăți legislative care pot avea impact asupra activității tale
- Proprietate industrială
Marca este un element esenţial al strategiei companiilor, ea poate face face distincţia dintre produsele şi serviciile fiecarei companii şi cele ale concurenţei sale. De aceea, conferinta PRIA reunește cei mai mulți participanți din cea mai variată gamă: finanțe –bănci, auto și componente auto, leasing, agricultură, retail, farma, cercetare, știință, construcții, arhitectură, comerț, energie, industrie, aeronautică, avocatură, comerț, fashion, servicii, IT&C, autorități, camere de comerț, ambasade, mediul academic, publishing, teatru și film, producții muzicale și lista poate continua.
Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru economică, socială şi culturală a unei ţări. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.
Aceast seminar se adresează atât mediului de business din toate sectoarele cât și specialiștilor.
Fie că ești președinte al companiei, director de dezvoltare, director de mareting sau comunicare, director de produs sau publisher vei vrea să participi la această conferință pentru a afla noutătile din domeniul legislației mărcilor.
Cele mai noi modificări legislative, analize și studii de caz despre mărci, proprietate intelectuală, brevete, invenții, desene și modele industriale vor fi aduse în dezbatere în cadrul Seminarului PRIA Registered Trademarks.
Fie ca ești la inceput de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vreii să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Registered Trademarks vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Vei afla de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și cum să beneficiezi de servicii de monitorizare mărci.
PRIA Registered Trademarks este de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră,pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din Romania, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și a presei de specialitate

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.LOCATION

InterContinental Hotel Bucuresti, Sala Fortuna et. 21

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Registered Trademarks 2019

REGISTER
back to top