PRIA – Women in Agriculture

20 Martie 2017 – Teatrul Național București, Sala Pictura

ÎNREGISTRARE

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

Conferința a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia am recunoscut și premiat eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de crestere. În continuare vom vedea  probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.

Există o cerere crescândă de alimente la nivel mondial, iar creșterea gradului de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui să fie o prioritate pentru România.

Sprijinirea reproducției și investițiilor de reproducție, stimularea utilizării semințelor certificate și diversificarea genetică. De asemenea, trebuie încurajată comasarea terenurilor și stimulată asocierea fermierilor.

Sunt întâmpinate probleme din cauza promovării deficitare a produselor agroalimentare românești și din lipsa de branding adecvat de produs. Există o capacitate de depozitare insuficientă pentru produsele românești.

Trebuie să se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbările climatice,  încurajarea producției de energie regenerabilă și managementul adecvat al apei .

Absorbția fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunătăţirea standardelor de viaţă în zonele rurale, asigurarea infrastructurii şi a serviciilor de bază comparabile cu cele din zonele urbane, dar și pentru reducerea diferenţelor de venituri rurale dintre România şi media UE.

Statul și fermierii trebuie să acorde o importanță cât mai mare irigațiilor și să găsească soluții pentru acestea, astfel contracarând efectele secetei și ale schimbărilor climatice.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Daniel BOTĂNOIU

Secretar de stat, Ministerul Agriculturii

Elena TATOMIR

Director General, Direcția Generală Politici Agricole și Strategii din cadrul Ministerului Agriculturii

Veronica TONCEA

Director General, FGCR

Laura Daniela MIHAI

Director al Direcţiei Clienţi Mari din CEC Bank

Laurenţiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Emil DUMITRU

Preşedinte, Confederația Națională ProAgro

Florentina GHEORGHE

Director General, Directia Economica, INS

Ioana DIMA

Director, Directia de Agricultura, INS

Ortansa STROE

Director General, AGROMEC SENDRENI

Nastasia BELC

Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare București

Iuliana IONEL

Secretar științific, Institutul de Economie Agrară al Academiei Române

Monika PUIU

Președinte, APIMAR

Irina FLOREA

Director Executiv, Mere de Itești

Maricica VRABIE

Director General, Hort Altoi Focșani

Profira ONODE

Director Executiv, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Galați

AGENDA

Cocktail

18.00 - 19.00

Panel PRIA – Women in Agriculture și Festivitate de premiere PRIA – Women in Agriculture.  Filme de prezentare. 

16.45 - 18.00

CREȘTEREA POTENȚIALULUI AGRICOL AL ROMÂNIEI – Sesiune de prezentări

14.45 - 16.45

CUVÂNT DE DESCHIDERE AL INVITATULUI DE ONOARE

14.30 - 14.45

Înregistrarea participanţilor

14.00 - 14.30
 • Prioritățile Guvernului României în ceea ce privește agricultura României.
 • Activitatea agențiilor AFIR și APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia?
 • Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?
 • Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parceleloragricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?
 • Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?
 • Sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum și investițiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii și asocieri de ferme mici și medii) și îmbunătățirea calității activelor fixe.
 • Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole;
 • Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea profolosirea eficientă a energiei
 • Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură;
 • Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat in agricultură și cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2017?
 • Arendearea terenurile agricole in vederea comasării;
 • Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?
 • Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune;
 • Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații;
 • Cu ce provocări se confruntă femeile în agricultură și în domeniile conexe?
 • De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?
 • Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împartăși din experiența lor?
 • Ce sfaturi au pentru femeile care se vor să înceapă un business în sectorul agricol?

Conferința PRIA Agriculture însoțită de Gala Women in Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezintat o reală platformă de dezbatere între cei care își desfășoară activitatea în acest sector.

În primavara anului trecut conferința PRIA Agriculture a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia au fost recunoscute eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Însă există încă loc de crestere, potențialul Romaniei în sectorul agricol fiind foarte mare. În continuare vom vedea anumite probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere a esențială a agriculturii românești.

Există o cerere crescândă de alimente la nivel mondial, iar creșterea gradului de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui să fie o prioritate pentru România.

Este nevoie de sprijin pentru reproducție și investiții de reproducție, de stimularea utilizării semințelor certificate și de diversificarea genetică. De asemenea, trebuie încurajată comasarea terenurilor și stimulată asocierea fermierilor.

Sunt întampinate probleme din cauza promovării deficitare a produselor agroalimentare românești și din lipsa de branding adecvat de produs. Există o capacitate de depozitare insuficientă pentru produsele românești.

Trebuie să se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbările climatice, managementul adecvat al apei și încurajarea producției de energie regenerabilă.

Statul și fermierii trebuie să acorde o importanță cât mai mare irigațiilor și să găsească soluții pentru acestea, astfel contracarând efectele secetei și ale schimbărilor climatice.

Absorbția fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunătăţirea standardelor de viaţă în zonele rurale, asigurarea infrastructurii şi a serviciilor de bază comparabile cu cele din zonele urbane, dar și pentru reducerea diferenţelor de venituri rurale dintre România şi media UE.

Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinței PRIA Agriculture am premiat și aplaudat activitatea acestora în sectorul agricol. Am aflat de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, care sunt poveștile lor de succes.

În premieră în România, prin intermediul PRIA Women in Agriculture am scos în evidență și am determinat oamenii să conștientizeze care este rolul femeilor în dezvoltarea agriculturii în țara noastră.

Organizația Mondială a Fermierilor recunoaște că, la nivel global, femeile joacă un rol central în sectorul agricol, fiind producători, muncitori, se ocupă de vânzare, și de marketing, sunt antreprenori.  De asemenea, recunoaște rolul esențial al femeilor fermier și pledează pentru abilitarea rolului acestora pentru agricultură. Potrivit  Food and Agriculture Organization of the United Nations ( FAO), femeile sunt responsabile pentru mai mult de 50% din producția de mâncare la nivel mondial.

Premiile au încurajat și recunoscut capacitatea femeilor de a fi leader, de a  inova, a dezvolta și a influența. De asemenea a creat oportunitatea unui club al femeilor  care activează în acest sector, inclusiv al tinerelor. PRIA a înmânat fiecărei participante o diplomă de membru al clubului.

Locatie eveniment

Teatrul National Bucuresti

Sala Pictura

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

Teatrul National Bucuresti
Sala Pictura
ADRESA EVENIMENT:  Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167
T  |  021 313 9175
W | tnb.ro
CONTACTEAZA-NE

Îți stăm la dispoziție pentru detalii legate de eveniment.

 CONFERINTA GALA PRIA  – WOMEN IN AGRICULTURE

back to top