PRIA – Women in Agriculture

22 martie 2018,  hotel Radisson Blu Bucuresti, ora 14.00

ÎNREGISTRARE

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Evenimentul va avea loc în 22 martie 2018, la Radisson Blu, Sala Atlas.

Conferința va fi însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște și premia eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de creștere. În continuare vom vedea  probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.

Există o cerere crescândă de alimente la nivel mondial, iar creșterea gradului de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui să fie o prioritate pentru România.

Agricultura este ramura care contribuie la creșterea economică a țării noastre. Spre ex. țara noastră se află pe locul doi din UE ca producător apicol.

La sfârşitul lui mai 2017, România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană.

România este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia, iar lista rezultatelor poate continua.

Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de crestere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești, dar și anumite probleme cu care ne confruntăm.

Foarte important este să vedem cum putem beneficia de PAC după 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante și sustenabilitate, cum creștem agricultura României.

Sunt întâmpinate probleme din cauza promovării deficitare a produselor agroalimentare românești și din lipsa de branding adecvat de produs. Există o capacitate de depozitare insuficientă pentru produsele românești.

Trebuie să se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbările climatice,  încurajarea producției de energie regenerabilă și managementul adecvat al apei .

Absorbția fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunătăţirea standardelor de viaţă în zonele rurale, asigurarea infrastructurii şi a serviciilor de bază comparabile cu cele din zonele urbane, dar și pentru reducerea diferenţelor de venituri rurale dintre România şi media UE.

Participați la cel mai important eveniment agricol al primăverii, dezbateți cele mai importante teme pentru agricultura României alaturi de reprezentanți ai autorităților și presă.

Pentru că sectorul agricol este esențial și pentru că numărul femeilor care activează în agricultură este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea acestora pentru sectorul agricol. Vom afla, de asemenea, cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile și care sunt poveștile lor de succes.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINȚA VA ÎNCEPE  ÎN
  • 00

    zile

  • 00

    ore

  • 00

    minute

  • 00

    secunde

Salvează în Calendar 2018-03-22 14:00:00 2018-03-22 18:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. București, România PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITAȚI

Doina SILISTRU

Președinte, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, Senatul României

Alina VLĂDOIANU

Vicereședinte, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR)

Alina Mihaela TOMA

Președinte, FGCR

Mihaela POPA

Vicepreședinte, CEC Bank

Irina FLOREA

director Executiv, Mere de Itesti

Maricica VRABIE

Director General, Hort Altoi Focsani

Profira ONODE

Director Executiv, Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Galati

Petre DAEA

Ministrul Agriculturii

Rovana PLUMB

Ministrul Fondurilor Europene

Valeriu TABĂRĂ

Președinte, ASAS

Laurenţiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Tudorel ANDREI

Președinte, INS

AGENDĂ

14.00 – 15.00 – Înregistrarea participanţilor

15.00 16.15 CREȘTEREA Potențialului agricol al RomânieiSesiune de prezentări

  • Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?
  • PNDR și dezvoltarea agriculturii României
  • Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?
  • Activitatea agențiilor AFIR și APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt alocate fiecăreia?
  • Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parceleloragricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?
  • Legea risipei alimentare. Cum se va aplica ea în România? Ce spun autoritățile? Dar toate celelalte părți implicate?
  • Cum funcționează lanțul dintre producători, procesatori și retaileri
  • Importanța produselor romanești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe producătorii și procesatorii pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată și fructuoasă?
  • Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?
  • Sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole
  • Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole;
  • Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea prin folosirea eficientă a energiei
  • Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură;
  • Ajutoarele de stat in agricultură – cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2018?
  • Arendarea terenurile agricole in vederea comasării;
  • Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune;
  • Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații;
  • Creșterea competitivității, diversificarea producției, creșterea calității produselor obținute și îmbunătățirea performanței generale a exploatațiilor agricole;
  • Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea profolosirea eficientă a energiei
  • Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură;
  • Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat in agricultură și cine poate beneficia de ele? Ce subvenții primesc fermierii români pentru Campania 2017?
  • Arendearea terenurile agricole in vederea comasării;
  • Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?
  • Norme privind plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune;
  • Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvențiilor și infrastructura de irigații;

Conferința PRIA Agriculture însoțită de Gala Women in Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezintat o reală platformă de dezbatere între cei care își desfășoară activitatea în acest sector.

În primavara anului trecut conferința PRIA Agriculture a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia au fost recunoscute eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Însă există încă loc de crestere, potențialul Romaniei în sectorul agricol fiind foarte mare. În continuare vom vedea anumite probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere a esențială a agriculturii românești.

Există o cerere crescândă de alimente la nivel mondial, iar creșterea gradului de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator agroalimentar ar trebui să fie o prioritate pentru România.

Este nevoie de sprijin pentru reproducție și investiții de reproducție, de stimularea utilizării semințelor certificate și de diversificarea genetică. De asemenea, trebuie încurajată comasarea terenurilor și stimulată asocierea fermierilor.

Sunt întampinate probleme din cauza promovării deficitare a produselor agroalimentare românești și din lipsa de branding adecvat de produs. Există o capacitate de depozitare insuficientă pentru produsele românești.

Trebuie să se marjeze pe promovarea agriculturii ecologice şi a celei rezistente la schimbările climatice, managementul adecvat al apei și încurajarea producției de energie regenerabilă.

Statul și fermierii trebuie să acorde o importanță cât mai mare irigațiilor și să găsească soluții pentru acestea, astfel contracarând efectele secetei și ale schimbărilor climatice.

Absorbția fondurilor UE poate juca un rol important pentru imbunătăţirea standardelor de viaţă în zonele rurale, asigurarea infrastructurii şi a serviciilor de bază comparabile cu cele din zonele urbane, dar și pentru reducerea diferenţelor de venituri rurale dintre România şi media UE.

Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinței PRIA Agriculture am premiat și aplaudat activitatea acestora în sectorul agricol. Am aflat de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, care sunt poveștile lor de succes.

În premieră în România, prin intermediul PRIA Women in Agriculture am scos în evidență și am determinat oamenii să conștientizeze care este rolul femeilor în dezvoltarea agriculturii în țara noastră.

Organizația Mondială a Fermierilor recunoaște că, la nivel global, femeile joacă un rol central în sectorul agricol, fiind producători, muncitori, se ocupă de vânzare, și de marketing, sunt antreprenori.  De asemenea, recunoaște rolul esențial al femeilor fermier și pledează pentru abilitarea rolului acestora pentru agricultură. Potrivit  Food and Agriculture Organization of the United Nations ( FAO), femeile sunt responsabile pentru mai mult de 50% din producția de mâncare la nivel mondial.

Premiile au încurajat și recunoscut capacitatea femeilor de a fi leader, de a  inova, a dezvolta și a influența. De asemenea a creat oportunitatea unui club al femeilor  care activează în acest sector, inclusiv al tinerelor. PRIA a înmânat fiecărei participante o diplomă de membru al clubului.

Locație eveniment

                                                                                      Hotel Radisson Blu București

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

Hotel Radisson Blu București

ADRESA EVENIMENT:  Calea Victoriei 63-81, București 030165
T  | 021 311 9000
W | tnb.ro
CONTACTEAZĂ-NE

Îți stăm la dispoziție pentru detalii legate de eveniment.

 CONFERINTA GALA PRIA  – WOMEN IN AGRICULTURE

back to top