Prof. Niu Lizhi, va participa la Simpozionul “Terapii de varf in oncologia moderna” in data de 19 octombrie

Prof. Niu Lizhi, Președinte, Profesor Asociat al Spitalului de Cancer FUDA, provincia Guangdong, China, va participa la evenimentul “Terapii de vârf în oncologia modernă”. Bazat pe o experiență vastă în chirurgie cardiotoracică, Dl. Profesor a tratat mai mult de 10.000 de pacienți cu cancer, care au acceptat (inclusiv criochirurgia electroporată ireversibilă, IRE), în anii ultimii 15 ani. Ceea ce face crioterapia diferită este tehnica de criochirurgie percutanată în special pentru cancer pancreatic, cancer pulmonar central și cancer la ficat în apropierea vezicii biliare, a diafragmei și al portalului hepatic. Cercetarea dânsului numită criochirurgie percutanată este principala metodă „inoperabilă” HCC, pentru care a câștigat premiul al doilea pentru știință și progres în tehnologie în provincia Guangdong. Dl. Prof. Niu Lizhi a pus bazele pentru ISC (Societatea Internațională de Criochirurgia) și a fost ales Vicepreședinte al CSA pe 27 Noiembrie 2015.

Dl. Profesor a deținut pozițiile de Vice-Președinte al Primei Societăți pentru crio-terapie din Asia; Director Adjunct al Comisiei celui de al doilea Comitet Profesional de Termoterapie a tumorii și ablației în Guangzhou; Membru al primului board al Comitetului permanent al Comisiei Profesionale de melanom și asociere anti-cancer în Guangdong; Director Adjunct al Sucursalei Comitetului de Asociere internaționale minim invazive pentru ficat, vezica biliara si pancreas The China; Vice-Președinte al Societății Internaționale de Criochirurgie, ISC; Director Adjunct al Comisiei, Comitetului Societății Profesionale de tratament intens pentru ficat în provincia Guangdong. De asemenea, Prof. Niu Lizhi a primit numeroase premii printre care atribuirea „Contribuției Brilliante la Conferința Mondială de Oncologie Intervențională „, al 14-lea Congres Mondial al Criochirurgiei la Beijing; Premiul Excelenței la al 4-lea forum din China de Sud-Nord pentru cancer pulmonar, document intitulat: „Tratamentul carcinomului pancreatic nerezecabil cu implantarea percutanată a 125 semințe iodate”; Premiul Excelenței la al 9lea Simpozion Național de Diagnostic și Tratament Intervențional 2009, document intitulat: „Criochirurgia pentru carcinomul pancreatic local avansat prin Asocierea cu 125 semințe de iod implantate „; Premiul Președintelui, la a 36-a reuniune anuală Japoneza de Medicină cu temperatură scăzuta, Tokyo, Japonia; Contribuția remarcabilă la Criochirurgia în China, Congresul Mondial de Cancer 2010, Shenzhen; Premiul III pentru lucrări excelente, document intitulat: „fezabilitate și sigurantă percutanată Cryoablation pentru cancer pancreatic avansat”; Premiul de Argint la Simpozionul Internațional de Tratament de Suport și Nutriție Oncologică Guangzhou, GISTON; Medalia de aur la Viena și Premiul pentru Lucrări Excelente la al XVI-lea Congres de Crioterapia pentru „modelul de lucrător în orașul Guangzhou”; a câștigat titlul onorific 2013 anual pentru „cel mai bun Președinte” al Asociatiei Spitalului din Provincia Guangdong; a câștigat premiul al doilea pentru știință și progres în tehnologie în provincia Guangdong „Crio-ablația Percutanată Inoperabilă „HCC” ca mijloc principal.

Simpozionul cu numele “Terapii de vârf în oncologia modernă” organizat de catre Universitatea Jinan din Guangzhou prin spitalul afiliat “Fuda Cancer Hospital”, Universitatea Titu Maiorescu si Medical Research Monitoring Force, cu suportul PRIAevents la București, în data de 19 octombrie 2016, între orele 14.00-18.00, în amfiteatrul Aula Magna al Universității Titu Maiorescu.
Lectori extraordinari invitați la acest eveniment alaturi de Prof. Niu Lizhi sunt: Prof. Kecheng Xu, MD Prof. Dr. Irinel POPESCU; Prof. Dr. Kecheng XU; Prof. Dr. Jibing CHEN; Dr. Florin BĂCANU; Prof. As. Dr. Doru PAUL; Dr. Adina CROITORU si Dr. Andrei UNGUREANU.

« Fuda Cancer Hospital » este unul dintre spitalele cu cea mai mare rată de supraviețuire în cancerele avansate. Specialiștii din China ne vor prezenta modalități noi, mai puțin cunoscute, pentru tratarea cancerului, precum stimularea imunității non-specifice, terapia țintită cu nanoparticule, terapia nano-knife și criochirurgia, spitalul Fuda fiind spitalul cu cel mai mare număr de pacienți tratați prin criochirurgie din lume.

Terapia țintită cu nanoparticule poate fi utilizată și pentru monitorizarea eficacității imunoterapiei. Cu ajutorul terapiei prin nanoparticule care eliberează un medicament și apoi fluorescență verde atunci când celulele canceroase sunt pe moarte, cercetatorii au fost capabili de a vizualiza daca o tumoare este rezistentă sau susceptibilă la un anumit tratament mult mai devreme decât metodele clinice disponibile în prezent. Folosind această abordare, celulele lumineaza în momentul în care un medicament de cancer începe sa funcționeze. Se poate determina dacă o terapie de cancer este eficientă în cateva ore de tratament, și s-a demonstrat că această tehnică poate ajuta pentru a vizualiza și măsura în mod direct capacitatea de reacție a tumorilor.

Terapia nano-knife oferă o opțiune minim invaziva pentru pacienții cu tumori inoperabile sau dificil de atins, inclusiv tumori localizate în apropierea structurilor critice și a vaselor de sânge majore în organism. În loc de a folosi căldură sau frig extrem, ceea ce ar putea deteriora țesuturile normale adiacente, sistemul NanoKnife folosește curenți electrici pentru a distruge tumorile canceroase.
În loc de a folosi energia de microunde, de căldură sau frig extrem, Sistemul NanoKnife folosește curenți electrici pentru tratarea tumorilor.
În timp ce pacientul este sub anestezie generală, radiologul ghidează cu atenție până la șase ace subțiri (electrozi) în corpul pacientului și strategic le plasează în jurul tumorii. Apoi, sistemul NanoKnife trimite impulsuri electrice sau curenți între fiecare set de ace pentru a perfora găuri permanente de dimensiuni nanometrice în tumora. Acest proces, numit „Ireversibile electroporation” (IRE), face ca celulele canceroase să fie dezechilibrate și declanșează o celula „sinucigașa”, distrugând astfel tumoarea.
Pulsurile electrice sunt cuprinse între electrozi, reducerea la minim a deteriorării țesutului ce este înconjurat de celule sănătoase, vase de sânge și a altor structuri importante. După ce tumoarea este distrusă, organismul în mod natural își elimină celulelor moarte, care sunt înlocuite cu celule sănătoase.

Procedura durează de la două până la patru ore și se realizează pe o baza in ambulatoriu. Pacientului îi sunt administrate antibiotice înainte și după procedură pentru a preveni infecția.
NanoKnife poate fi o opțiune de tratament pentru pacienții care nu sunt candidați pentru tratamente convenționale sau în cazul în care alte tratamente nu au fost eficiente. Pacienții cu stimulator cardiac, cu bătăi anormale ale inimii sau cu stimuli nervoși nu sunt eligibili pentru această procedură.

Criochirurgia (numită și crioterapie) este utilizarea de frig extrem produs de azot lichid (sau gaz argon) pentru a distruge țesutul anormal. Criochirurgia este utilizată pentru tratarea tumorilor externe, cum ar fi cele de pe piele. Pentru tumorile externe, azotul lichid este aplicat direct la celulele canceroase cu un tampon de bumbac sau un dispozitiv de pulverizare.
Criochirurgia este de asemenea utilizată pentru tratarea tumorilor din interiorul corpului (tumori interne și tumori la nivelul osului). Pentru tumorile interne, azotul lichid sau gazul argon este circulat printr-un instrument tubular numit cryoprobe, care este plasat în contact cu tumora. Medicul folosește ultrasunete sau IRM pentru a ghida cryoproba și monitorizeaza înghețarea celulelor, limitând astfel deteriorarea țesutului sănătos din apropiere. (În ultrasunete, undele sonore sunt returnate în afara organelor și a altor țesuturi pentru a crea o imagine numita sonograma.) O minge de cristale de gheață se formează in jurul sondei, congelând celulele din apropiere. Uneori, mai mult de o sondă este utilizată pentru a furniza azotul lichid la diferite părți ale tumorii. Sondele pot fi puse în tumoare în timpul intervenției chirurgicale sau prin piele (percutanată). După criochirurgie, țesutul congelat se dezgheață și este fie absorbit în mod natural de către organism (pentru tumorile interne), sau se dizolvă și formează o crustă (pentru tumori externe).

De asemenea, în program vor avea loc lucrări care vor prezenta aspecte generale ale imunoterapiei în bolile neoplazice, limitele imunoterapiei țintite și aspecte legate de epigenetica în cancer.

Adresa unde are loc evenimentul : Calea Văcăresti nr. 189, corp M, etajele 2 si 3, sector 4, București

back to top