Sara Lopez va dansa la a 13-a ediție SALSA WEEK ROMANIA în Vama Veche, în perioada 7 – 13 August 2017

Sara Lopez este instructor și performer de dans Kizomba

Sara López s-a născut în 1986 la Madrid, Spania, și a început să danseze de la vârsta de cinci ani. A studiat baletul timp de 15 ani și a obținut un certificat de onoare de la The Royal Ballet of London. La Balletul Regal, ea a completat antrenamentul cu flamenco, dans contemporan și diverse cursuri de jazz și funk. S-a alăturat și lui Ballet Joven África Guzmán timp de patru ani. La șaisprezece ani, Sara a intrat în dansul Belly și Hip Hop, iar la vârsta de 19 ani sa implicat în salsa și dansurile latine. Sara a predat în workshop-uri online salsa, bachata și bachatango cu diverși parteneri de dans timp de trei ani.

La vârsta de 22 de ani, a călătorit în LA (California, SUA) pentru a-și intensifica abilitățile de dans și de coregrafie. A urmat mai multe cursuri de dans contemporan. A oferit cursuri hip-hop, latin și kizomba, în timp ce lucra și ca dansator pentru spoturi video și programe TV. A început Kizomba la sfârșitul anului 2009, dansând într-un spectacol cu Albir Rojas și concurat în turneele de calificare ale concursului Africadançar din Madrid. Ei au fost selectați pentru a reprezenta Spania în campionatul internațional Africadancar și au câștigat al doilea loc în cadrul evenimentului din 2010. În urma acestei competiții, ea a început să ofere workshop-uri- și să interpreteze în întreaga Europă, însă popularitatea sa a crescut prin difuzarea videoclipurilor pe Youtube și rețelele sociale. Acest lucru a facut-o faimoasă pe plan internațional, și i-a permis să călătorească în Europa, America de Nord, America Centrală, Asia și Oceania.

Sara și Albir și-au întrerupt parteneriatul de dans în septembrie 2013.

Festivalul SALSA WEEK ROMANIA este unul din ce cele mai cunoscute festivaluri de dans Latino organizate în Romania, și a devenit din ce în ce mai popular în zilele noastre.

Faptul că, în prezent, dansul a evoluat foarte mult în ultimul timp se datorează faptului că tot mai mulţi oameni au înţeles că dansul depăşeşte cu mult nivelul unei simple pasiuni, și este foarte benefic asupra organismului uman.

Cei mai mulţi văd dansul ca pe o simplă modalitate de a-ţi petrece timpul liber. Dansul este însă mult mai mult. Specialiştii au definit dansul ca fiind una dintre cele mai uşoare şi mai distractive metode de menţine corpul în mişcare și în plus, practicarea dansului e recomandată deoarece aduce cu sine o serie de alte beneficii cum ar fi reducerea stresului, protejează inima și energizează corpul.

Asociația Română de Dans alături de Wilmark Dance Academy vor pune în scenă cel mai mare spectacol latino din România, în cadrul celei de a XIII-a ediții a festivalului Romania Salsa Week, 2017. Timp de șapte zile, participanții vor trăi „the real latin flavour” prin lecții de dans și show-uri demonstrative susținute de către campionii României, reprezentanții școlilor de salsa din țară și invitații speciali ai evenimentului. Devenit eveniment etalon, festivalul Romania Salsa Week este dedicat în totalitate iubitorilor de muzică și dansuri latino-americane din țară și străinatate, supranumit și „Vacanța salsiștilor”.

Alături de SARA LOPEZ (SPA), ceilalți artiștii prezenți în acest an vor fi SIMONE SANFILIPPO & SERENA (ITA); CHIQUITO (ITA); DOMINICAN POWER (ITA) ; LOS PAMBOS (BUL); EDWIN RIVERA (USA); BNF DUBAI (UAE); ENNUEL IVERSON (FRA); KRISTOFER MENCAK (SWE); MARVIN RAMOS (COL); WILLY & NOURA (ITA); IBRA CHAVEZ (FRA); ZULEMARO JOHNATHAN (FRA); EMANULA IAFRATE (UK); STARLIN BELEN (REP. DOM); HICHAM LOKITO & OKSANA (FRA) și ALBERT TORRES TRIBUTE, precum și DJ RAZ (ROU); DJ MARTINELLI (ROU); DJ LIVIUX (ROU) ;DJ LINDT (HOL) ;DJ DOBCHO (BUL); DJ ANDY VASILESCU (ROU); DJ DUCU (ROU) ;DJ ALEX (ROU) ;DJ AUREL (FRA) și DJ ESER MURAT YILMAZ (TUR).

Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, va rugăm accesați salsaweek.ro

back to top