Participă la ediția a 11-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings în 17 noiembrie 2023 de la ora 9,30 la ARCUB, să dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!
Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce
facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea siguranţei la incendiu.
Experții (inter)naționali prezintă cele mai recente evoluții și perspective ale cercetărilor recente în domeniul securității la incendiu și combaterii incendiilor.
Cabluri, materiale de construcții și finisaje rezistente la incendiu, produse de iluminat /
Legislație/ Colaborarea dintre proiectanți/dezvoltatori/constructori și furnizorii de materiale
Cum facem clădirile din România mai sigure la incendiu mai eficiente energetic și mai verzi?
ngurul eveniment care aprofundează tematica siguranței clădirilor la incediu în Romania, dar și eficiența energetică a clădirilor!
Singurul eveniment cu dezbateri active și cu prezentări de legislație, produse noi și networking activ!
Siguranţa la incendiu a clădirilor a devenit din an în an o temă tot mai importantă la nivel european.
Comisia Europeană a creat Platforma de
Schimb de Informaţii pentru Foc.
De asemenea, este importantă eficiența energetică a clădirilor și renovarea acestora.
Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi în 2023 să facem faţă?
Legislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Discuții împreună cu reprezentanți ai Statului alături de asociații, companii și societatea civilă pentru a face aceste schimbări? Normativul de siguranță la foc 118 - 1, 2 și 3 în 2024 - cum va arata? Importanța alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului, a ferestrelor și a altor materiale? Eficiența energetică a clădirilor – status România 2024 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul? Studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România pentru siguranța la foc a spitalelor, muzeelor, școlilor, clădirilor de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice? Sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe! Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? Rolul arhitecților, asiguratorilor, al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim? Importanța structurilor în contextul actual Instalațiile și rolul acestora privind siguranța la foc și eficiența energetică a clădirilor
10:00 - 12:45