Venituri în creştere cu 30% pentru Zitec în primul semestru. Compania ţinteşte afaceri de peste 5 mil. euro în 2017

Zitec, furnizor major de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, a înregistrat în primul semestru din 2017 o creștere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016. Pentru întreg anul 2017, compania estimează venituri de peste 5 milioane de euro.

Conform informaţiilor Zitec, proiectele livrate pentru clienţii din România, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie au generat cea mai mare parte a veniturilor companiei în primul semestru. Raportat strict la ponderea rulajului din străinătate în cifra de afaceri, aceasta s-a ridicat la circa 40%, cele mai multe dintre proiecte fiind destinate pieţelor din Olanda, Statele Unite ale Americii, Elveția și Marea Britanie.

„Anul trecut am ales să renunțăm la anumite direcții de business, mai puțin profitabile, şi să ne concentrăm pe domeniile principale din portofoliul Zitec, decizie care s-a validat prin rezultatele actuale. Dezvoltarea de software, consultanța și serviciile de digital marketing au fost în permanentă creștere, inclusiv în 2016, tendință care s-a păstrat și în 2017. Astfel, în prima jumătate a anului, am înregistrat un avans al veniturilor de peste 30%, comparativ cu același interval din 2016”, declară Alexandru Lăpușan, CEO şi Fondator Zitec.

Potrivit lui Lăpuşan, încasările generate de serviciile de digital marketing au depășit 130.000 de euro în primele şase luni ale anului, iar la nivelul întregului an vor creşte cu 50% faţă de 2016, depăşind valoarea de 300.000 de euro.

Echipa Zitec a deservit în primul semestru al acestui an un total de 90 de clienți, majoritatea din UE și din Statele Unite, care activează în industrii variate, de la retail, la travel, e-commerce, asigurări sau HoReCa.

Zitec în 2017: Extindere în ţară, afaceri de 5 mil. euro şi investiţii de 400.000 de euro

Până la finalul anului, planurile Zitec ţintesc afaceri totale de peste 5 milioane de euro, pe fondul cererii ridicate din zona de dezvoltare software şi marketing digital.

Anul acesta, compania va investi aproximativ 400.000 de euro atât în alte firme, cât și în dezvoltarea de produse proprii. În plus, intenționează să se extindă în 2 orașe cheie din țară, primii pași în acest sens fiind făcuţi în luna mai a acestui an, cu o primă prezență în afara Bucureștiului, și anume un birou Zitec în Braşov.

În ceea ce priveşte echipa Zitec, aceasta numără în prezent 145 de specialişti în Bucureşti și Brașov, urmând să ajungă până la finalul lui 2017 la un total de circa 160 de colegi.

Sursa anis.ro

back to top