Vicepreședintele AOPA Romania: TVA-ul pentru benzina pentru aviație ar trebui sa fie de 5%!

Prezent ca lector în cadrul conferinței PRIA Aviation care a avut loc în data de 16 Mai la București, Vicepreședintele Aircraft Owners and Pilot Association of Romania a declarat: TVA-ul pentru benzina pentru aviație ar trebui sa fie de 5%!

AOPA Romania a fost partener al evenimentului PRIA Aviation, care a avut loc în data de 16 Mai la București.

“Noi cumpărăm benzina cu 2,50 – 2,70 euro. Cei de la Blue Air, cu 0,7 – 0,8 euro. Am fost să întrebăm de ce trebuie să plătim acciză şi ni s-a spus că aşa trebuie. Avem o propunere: să se micşoreze TVA la benzina de aviaţie, care oricum consumă câtă apă aveţi dumneavoastră aici în sală, în loc de 19% să fie 5%. Adică un bilet de la Constanţa la Timişoara poate să fie mai scump decât un bilet de la Constanţa la următorul aeroport din Ungaria pentru că este zbor intern şi toată lumea trebuie să pună TVA”, a spus mai spus Vicepreşedintele AOPA România.

Potrivit acestuia, dacă TVA ar fi 5%, poate s-ar încuraja traficul intern de pasageri şi toată lumea ar fi mai fericită, în timp ce bugetul de stat n-ar suferi aproape deloc.

Vezi video aici

Aircraft Owners and Pilot Association of Romania va fi partener și al ediției a II-a a conferinței PRIA Aviation care va avea loc în 18 august 2017 la Aeroportul Tuzla. Eveniment organizat de PRIAevents cu sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly. Este singurul de agest gen organizat în România  – un weekend luxury ce reunește CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și din aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației – o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de business din România.

back to top