Cargill a vandut o magazie de de 21.000 de tone in Dolj catre un fermier italian

Cargill, unul dintre cei mai mari comercianți de materii prime agricole prezenți în România, a vândut o magazie de 21.000 de tone din localitate Terpezița, județul Dolj, către Energia Verde Strejesti, o fermă de 3.500 de hectare controlată de omul de afaceri italian Mario Costariol.

 

Reprezentanții locali ai Cargill și cei ai Energia Verde Strejesti nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestor informații.Tranzacția este confirmată de documentele ANSVSA care arată acum fosta magazie Cargill înregistrată pe numele firmei Energia Verde Strejesti. Valoarea acestei tranzacții se ridică la 0,45 milioane de dolari, potrivit informațiilor din Monitorul Oficial. Magazia vândută de Cargill se află la aproximativ 30 de kilometri la sud-vest de orașul Craiova.

Vânzarea magaziei marchează și renunțarea la ultimul element de infrastructură pe care Cargill îl avea în Dolj. În urmă cu trei ani, județul Dolj era unul în care Cargill avea operațiuni strategice în condițiile în care americanii procesau semințe oleaginoase pe liniile fabricii de ulei de la Podari. Judeul Dolj reprezintă una dintre cele mai mari piețe regionale pentru producția agricolă. Aici fermierii strâng în medie un milion de tone de cereale și alte 130.000 de tone de semințe și boabe oleaginoase. Recolta de cereale din Dolj este a patra cea mai mare între județele României, iar cea de semințe oleaginoase se numără printre primele zece.

În segmentul infrastructurii de depozitare pentru materii prime agricole, județul Dolj este fieful producătorului și comerciantului Cerealcom Dolj, afacerea lui Mihai Anghel. Cerealcom Dolj dispune aici de silozuri și magazii cu o capacitate cumulată de 390.000 de tone, adică aproape 40% din capacitatea totală de stocare instalată în acest județ.

 

back to top