28 Septembrie 2017, ora 14:00

Caro Hotel București

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

Așa cum v-am obișnuit, și în această toamnă organizăm cea mai importantă reuniune a toamnei – conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA Romanian Farmers – la a doua ediție în România – în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse financiare, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Recunoaștem eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei României. De asemenea, vom recunoaște meritele cercetătorilor și al celor care au contribuit la menținerea agriculturii noastre.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și se află pe locul patru din UE ca producător apicol, ocupă a doua poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Însă există încă loc de creștere, potențialul României în sectorul agricol fiind foarte mare. În continuare vom vedea anumite probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere a esențială a agriculturii românești.

CONFERINTA VA INCEPE  IN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Petre DAEA

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Elena Oana IACOB

Secretar de Stat,Ministerul Finanțelor Publice

Laurenţiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Emil DUMITRU

Președinte, CN ProAgro

Daniel CONSTANTIN

Fost ministru al Agriculturii si al Mediului

Valeriu TABĂRĂ

Fost Ministru al Agriculturii

Adrian PINTEA

Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

Radu Codruț ȘTEFĂNESCU

Președinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)

Ștefan STĂNESCU

Co-fondator AgriSo

Aura GAGU

Director Adjunct, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank

AGENDA

Lunch si inregistrarea participantilor

14.00–14.30

Festivitate de premiere PRIA – Romanian Farmers. Filme de prezentare a fiecarui premiant

14.30–15:00

Cocktail

18:00 -19:00

Masa rotunda – Cum crestem agricultura Romaniei si cum incurajam fermierii romani?

15.00-18.00

Cum creștem agricultura României și cum  încurajăm fermierii români?

Strategia în ceea ce privește agricultura României. Cum va arăta aceasta pe termen lung?

Cum aplicăm prevederile Politicii Agricole Comune (PAC) şi ale Politicii Comune de Pescuit? Ce îmbunătățiri pot fi aduse PNDR? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia agroalimentară pe termen lung în Romania?

Simplificarea procedurilor agențiilor AFIR și APIA. Când se vor da toți banii pentru 2015? Când se vor deschide toate măsurile? Cum realizam creşterea absorbţiei fondurilor europene?

Sistemul de irigații în România. Pot fi lacurile de acumulare o soluție?

Contractele futures în agricultură

Cumpărarea și vânzarea terenurilor agricole

In ce stadiu se află cadastrarea – din 2018 este obligatorie pentru obținerea subvențiilor. Care este rolul Ministerului Dezvoltării?

Crearea fondului mutual – de când ar putea intra în vigoare și ce riscuri va acoperi?

Camerele agricole – cum se pot organiza acestea și când?

Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură?

De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?

Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?

Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol? Măsuri fiscale pentru agricultură – compensarea datoriilor cu subvențiile. Cum ar trebui stabilite relațiile dintre fermieri și cei care dau terenul în arendă, care sunt obligațiile privind TVA-ul?

Schema de minimis pentru energia necesară agricultorilor;

Legea 51 – ce se întâmplă cu normele de aplicare a acestei legi? Ce efect a avut pentru fermieri?

Rolul Ministerului Mediului pentru agricultură;

Rolul băncilor și al instituțiilor financiare, precum și al consultanților;

Bilanțul anului 2016, precum și soluții pentru a avea un 2017 agricol mai bun.

Structura audienței

 • Reprezentanţi ai Guvernului României;
 • Reprezentanţi Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
 • Reprezentanti ai APIA și AFIR;
 • Reprezentanti ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă;
 • Membri LAPAR si ProAgro, dar și ai altor asociații importante, AISR, AgrobiotechRom, APPR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR;
 • Reprezentanti ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice;
 • Reprezentanți ai Camerelor de Comerț;
 • Reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor;
 • Reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare;
 • Consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT;
 • Presa de specialitate.Img_Rincon_agricultor
Conferinta PRIA Agriculture si Gala PRIA Romanian Farmers

Pentru sectorul agricol este extrem de important și pentru fermierii români au depus eforturi multe pentru agricultura României, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea, energia,  munca depusă și răbdarea acestora. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă și de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, dar și care sunt poveștile lor de succes.

La a doua ediție în România, prin intermediul Galei PRIA Romanian Farmers vom scoate în evidență și vom determina oamenii conștientizeze care a fost și este rolul fermierilor români în dezvoltarea agriculturii în țara noastră.

PRIA Agriculture Gala PRIA – Romanian Farmers 2016

Anul trecut PRIAevents a organizat cea mai importantă reuniune a toamnei – prima ediție a conferinței PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers, pe 29 Septembrie 2016.

În premieră în România – în cadrul evenimentului au fost recunoscute eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse financiare, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Am recunoscut eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei României. De asemenea, am recunoscut meritele cercetătorilor și al celor care au contribuit la menținerea agriculturii noastre.

Mai multe detalii despre evenimentul PRIA Agriculture puteţi găsi pe https://priaevents.ro/conferinta-pria-agriculture-si-gala-pria-romanian-farmers/ 

PRIA Agriculture Gala – Women in Agriculture 2017

Doamnele din agricultura românească au fost premiate în cadrul Galei PRIA Women in Agriculture, care a avut loc la Teatrul Național București în 20 martie 2017.

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. A avut loc la Teatrul Național București în 20 martie 2017, cadru deosebit în care s-au discutat cele mai importante teme pentru agricultura României.

Conferința a fost însoțită de Gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia am recunoscut și premiat eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Mai multe detalii despre evenimentul PRIA Agriculture puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-women-in-agriculture-2017/

Locatie eveniment

Caro Hotel București

 

PARTENERI

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT
Caro Hotel București

W| 

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul? Participa la conferinta PRIA Agriculture

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top