PRIAevents, așa cum v-a obișnuit, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei – conferința PRIA Agriculture, în Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice
„Gheorghe Ionescu-Şişeşti”  însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România – în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse financiare, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Recunoaștem eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei României. De asemenea, vom recunoaște meritele cercetătorilor și al celor care au contribuit la menținerea agriculturii noastre.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
Pentru că sectorul agricol este extrem de important și pentru că fermierii români au depus eforturi multe pentru agricultura României, în cadrul conferinței PRIA Agriculture vom premia și vom aplauda activitatea, energia, munca depusă și răbdarea acestora. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă și de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile, dar și care sunt poveștile lor de succes.
La a 3-a ediție în România, prin intermediul Galei PRIA Romanian Farmers vom scoate în evidență și vom determina oamenii să conștientizeze care a fost și este rolul fermierilor români în dezvoltarea agriculturii în țara noastră.

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA INCEPE  IN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2018-09-27 14:00:00 2018-09-27 16:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Dumitru Daniel Botănoiu

Secretar de Stat MADR

Eugen TEODOROVICI

Ministrul Finanțelor

Cristian POPESCU

Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica & Asociații

Diana DOBRE

Category Group Manager Legume Fructe, MEGA IMAGE

Liset IVAȘCU

Director Proiect, CEC Bank

Cerasela ACHIM

Director Comercial, CICH Năvodari

Maria-Luiza ANDRONE

Brand Manager, Falcon Electronics Prod

Laurențiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Adrian PINTEA

Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

Tudorel ANDREI

Președinte, INS

Raluca VOIVOZEANU

Moderator - CEO Pria, Conferences

Agenda

15,00 – 16.00 – Înregistrarea participanților

16.00 16.30 Festivitate de premiere: PRIA – Romanian Farmers. Filme de prezentare a fiecărui premiant

16.30 18.00Masă rotundă – Cum creștem agricultura României și cum încurajăm fermierii români?

Prioritățile și Strategie Guvernului României în ceea ce privește agricultura României. Cum va arăta aceasta pe termen lung?

Cum aplicăm prevederile Politicii Agricole Comune (PAC)?
Ce imbunătățiri pot fi aduse la PNDR? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia agroalimentară pe termen lung în Romania?

Simplificarea procedurilor agențiilor AFIR și APIA. Când se vor da fermierilor toți banii ? Când se vor deschide toate măsurile? Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene?

Sistemul de irigații în România. Pot fi lacurile de acumulare o soluție?

Contractele futures în agricultură;

Cumpărarea și vânzarea terenurilor agricole

În ce stadiu se află cadastrarea – din 2018 este obligatorie pentru obținerea subvențiilor. Care este rolul Ministerului Dezvoltării?

Crearea fondului mutual – de când ar putea intra în vigoare și ce riscuri va acoperi?

Camerele agricole – cum se pot organiza acestea și când?

Eficientizarea costurilor de producție prin promovarea, pro-folosirea eficientă a energiei;

Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?

Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?

Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol?

 • Cum realizăm creșterea absorbției fondurilor europene? Cum pot ajuta băncile, societățile de leasing și fondurile de garantare la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții destinate agriculturii?
 • Cadastrul național. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piața funciară?
 • Măsuri fiscale pentru agricultură – compensarea datoriilor cu subvențiile. Cum ar trebui stabilite relațiile dintre fermieri și cei care dau terenul în arendă, care sunt obligațiile privind TVA-ul?
 • Rolul Ministerului Mediului pentru agricultură;
 • Irigatiile – vitale pentru agricultura. Stadiul implementarii legii irigațiilor. Ce poate face România pentru a soluționa problema irigațiilor?
 • Rolul băncilor și al instituțiilor financiare,

precum și al consultanților;

 • Bilanțul anului 2017, precum și soluții pentru

a avea un 2018 agricol mai bun.

18.00 – 19.00 – Cocktail

Structura audienței – 250 persoane

 • Reprezentanţi ai Guvernului României;
 • Reprezentanţi Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
 • Reprezentanti ai APIA și AFIR;
 • Reprezentanti ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă;
 • Membri LAPAR si ProAgro, dar și ai altor asociații importante, AISR, AgrobiotechRom, APPR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR;
 • Reprezentanti ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice;
 • Reprezentanți ai Camerelor de Comerț;
 • Reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor;
 • Reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare;
 • Consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT;
 • Presa de specialitate.Img_Rincon_agricultor
Conferinta PRIA Agriculture si Gala PRIA Romanian Farmers
PRIA Agriculture Martie 2016

Ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, a participat la conferința PRIA Agriculture, însoțită în premieră în acest an de Gala Women in Agriculture, care a avut loc la București, în 29 martie 2016, la hotelul InterContinental, sala Rondă, începând cu ora 14.30.

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

Începând cu această primavară conferința a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia au fost recunoscute eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Pentru că sectorul agricol este esențial și pentru că numărul femeilor care activează în agricultură este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe, în cadrul conferinței PRIA Agriculture s-a premiat și s-a aplaudat activitatea acestora pentru sectorul agricol. S-au aflat, de asemenea, cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile și care sunt poveștile lor de succes.

Untitled-3

 PRIA Agriculture- Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017

Fermierii Români au fost premiați în cadrul PRIA Gala Fermierilor Români la București, în 28 septembrie 2017, organizată de PRIAevents.

Conferința PRIA Agriculture — însoțită de Gala PRIA Romanian Farmers în cadrul căreia fermierii români au fost premiați și anul acesta, la București, în 28 septembrie 2017—este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

În cadrul galei PRIA Romanian Farmers
S-a acordat Domnului Dr. Inginer Costel VANATORU premiul pentru întreaga sa activitate depusă în slujba cercetării. —S-a acordat Federatiei ROMOVIS premiul pentru activitatea desfașurată în sprijinul sectorului ovin din România.S-a acordat Domnului Dr. Mihai PETCU pentru productivitate și rezultate excelente în zootehnie. 

—S-a acordat D-lui Laurentiu BACIU premiul pentru meritele și rezultatele constante în beneficiul fermierilor români, cât și pentru faptul că este un bun profesionist cu rezultate excelente la cultura porumbului.

S-a acordat Domnului Vasile LUNGU premiul pentru promovarea și susținerea cultivării semințelor certificate, susținut de Alianța Industriei Semințelor din Romania (AISR).

S-a acordat Cooperativei Agricole Tomatina premiul pentru inițiativa de success de asociere a mai multor fermeri de talie mică și pentru ingenioziate în promovare.


—S-a acordat D-lui Dan LOAGAR premiul pentru rezultatele deosebite și perseverență în legumicultură.


S-a acordat D-lui Florin DUMITRU premiul pentru serioziate și continuitate în ceea ce privesc activiățile în fermă, dar și în relațiile comerciale.


S-a acordat D-lui Claudiu FRÂNC premiul pentru că a demonstrat ca prin eficientizarea muncii și modernizare se pot obține rezulate excelente în agricultură.


S-a acordat D-lui Emil DUMITRU premiul la categoria tineri fermieri și pentru că militează că agricultorii români trebuie să înțeleagă faptul că legislația agricolă națională și comunitară. 

De asemenea, au fost prezenți ca și lectori: Mihai VIȘAN, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurae, Elena Oana IACOB — Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice; Adrian PINTEA — Director General, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Laurențiu BACIU — Președinte, Președinte, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Daniel CONSTANTIN — Fost ministru al Agriculturii si al Mediului; Aura GAGU — Director Adjunct, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank și Ștefan STĂNESCU — Co-Fondator, Agriso.

In cadrul evenimentului a fost prezentat, proiectul Gusturi Romanesti al Mega Image, care continuă, pentru al cincilea an consecutiv, programul ‘Gusturi Românești de la gospodari’ prin care aduce în toate magazinele legume cultivate sustenabil pentru un gust autentic. Prin acest program, Mega Image aduce mai aproape de consumatori gusturile românești, printr-un parteneriat echitabil cu producătorii locali care cultivă legume cu iscusință și grijă.

PRIA Agriculture Septembrie 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat luni, 14 septembrie 2015, la conferinţa PRIA Agriculture, care a avut loc la Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 10:30.

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri, procesatori, marii retaileri și alte companii care își desfășoară activitatea în acest sector.   PRIA Agriculture face parte din seria de conferințe PRIAevents organizate de specialiști cu o experiență de peste 10 ani în organziare de evenimente.

“Conferinta PRIA Agriculture a reprezentant întâlnirea toamnei în agricultură, și a adus în acelasi loc reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri, procesatori, retaileri și alte companii care activează în agricultură. Am facut bilanțul lui 2015 și am identificat oportunități pentru 2016”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture.

Conferinţa PRIA Agriculture 2015 s-a desfășurat sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al portalului Econet România, al Camerei de Comerț și Industrie  Franceză în România (CCIFER) și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Conferinţa a reunit 200 de participanţi dintre care: reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, reprezentanţi ai APIA, PNDR, reprezentanţi ai ASAS şi ai institutelor de cercetare agricolă, membri ai asociaţiilor LAPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, reprezentanţi ai companiilor care activează în agricultură, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai companiilor FMCG, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor și societăților financiare din România, ai societăţilor de asigurări, consultanţi, precum şi reprezentanți ai mass-mediei.

Untitled-2

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice
„Gheorghe Ionescu-Şişeşti”

|

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul? Participa la conferinta PRIA Agriculture

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top